• 13/06/2024

Nieuwe naam voor cultureel ontmoetingscentrum Sint-Andries is ANDRS

ANTWERPEN – Het cultureel ontmoetingscentrum coStA in Antwerpen, een vaste waarde in de wijk Sint-Andries, ondergaat een grondige renovatie. Het centrum, dat sinds jaren een belangrijke rol speelt in de buurt, zal eind 2024 de deuren sluiten voor de aanvang van de werkzaamheden, die naar verwachting in de tweede helft van 2025 zullen starten.

Het vernieuwde centrum, dat de naam ‘ANDRS’ krijgt, zal een open leeromgeving en creatieve presentatieruimte worden voor de buurtbewoners. Het wordt een toegankelijk, laagdrempelig en stedelijk centrum waar verschillende partners, zoals culturele organisaties en gemeenschapsgroepen, zullen samenwerken. De binnenagora, een centrale ontmoetingsplaats, zal het hart van de site vormen.

Tijdens de renovatieperiode zal de cultuurwerking tijdelijk verhuizen naar het Stadsmagazijn, terwijl de meeste verenigingen ook een tijdelijke huisvesting hebben gevonden. Om toch een fysieke aanwezigheid in de wijk te behouden, komt er een antennepunt in de bibliotheek en worden er tijdelijke ontmoetingsplekken verkend.

Het project, dat gerealiseerd wordt met steun van de Vlaamse overheid, is erop gericht om een duurzame, groene en toekomstgerichte site te creëren voor de wijk Sint-Andries. Het vernieuwde ANDRS-centrum zal een belangrijke rol spelen in het versterken van de gemeenschapsbanden en het bieden van een inspirerende omgeving voor leren, creativiteit en ontmoeting.

Alle info over de renovatie staat in een eerder persbericht over het wedstrijdontwerp.

Foto’s stad Antwerpen/Ronny Mullens

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten