• 22/05/2024

Nieuwe markt (Schoten), culinair fietsen (Lier), blootvoets wandelen (Nijlen)

SCHOTEN – De laatste bakker, beenhouwer en groentenwinkel in de wijk Deuzeld in Schoten  hebben de deuren gesloten. Maar de nieuwe Deuzeldmarkt zorgt ervoor dat je opnieuw makkelijk inkopen doet.

Vanaf zondag 3 april staat de Deuzeldmarkt iedere zondagvoormiddag tussen 8 uur en 12.30 uur in de Voorschotenlaan, tussen de Plutostraat en de Deuzeldlaan (naast LDC Cogelshof).

Als je de markt nu zondag bezoekt krijg je een gratis jutten zak om je aankopen te dragen Om 10 uur is er een optreden van Usual en er komt een ballonartiest voor de kinderen. De markt zal minder uitgebreid zijn als de zaterdagmarkt.. Je vindt er vooral basiskramen met onder meer  groenten, vis en bakkerswaren.

Voor de dertiende keer organiseert Visit Lier de culinaire fietstocht Cycling Dinner. Deelnemers kunnen kiezen uit twee fietsroutes via de knooppunten en kunnen onderweg genieten van vier gerechten (ontbijt, soep, hoofdgerecht, dessert).

Je start met een ontbijt op de Grote Markt, daarna fiets je van gerecht naar gerecht terwijl je de omgeving verkent. Je hebt telkens drie keuzes voor het hoofdgerecht. De nieuwste route ‘Lier – Sint-Job-in-’t-Goor – Lier’ (60  kilometer) neemt je mee langs de meanderende Kleine Nete, Provinciaal Groendomein Vrieselhof, kanalen, de forten van ‘s-Gravenwezel en Oelegem en de antitankgracht.

Je kan ook het succesvolle parcours van vorig jaar fietsen: ‘Lier – Boechout – Wijnegem – Lier’ (50 kilometer). Deze route loopt langs rustige natuurgebieden, de Sfinksweide en het fort van Borsbeek. Tijdens de fietstocht kunnen de deelnemers wedstrijdvragen invullen om kans te maken op een hotelovernachting in het centrum van Lier. Daarnaast kan je ook nog Cycling Dinner-fluohesjes winnen door een mooie foto op Instagram te posten met #CyclingDinnerLier.

Je kan de route doen van vrijdag 1 april tot zondag 2 oktober (niet op maandag en dinsdag en de route Sint-Job-in-‘t-Goor ook niet op donderdag). Je betaalt  37,50 euro (21 euro voor kinderen tot tien jaar). Vooraf inschrijven is niet nodig, behalve voor groepen vanaf zeven personen. Elke 1 000ste deelnemer krijgt een verrassing. Meer info: www.visitlier.be/nl/cycling-dinner

Het blotevoetenpad ligt voor je klaar. Een barrevoets avontuur voor jong en oud vol zinnenprikkelende hindernissen op de Kesselse Heide. Van zaterdag 2 tot en met paasmaandag 18 april kun je elke dag tussen 10 uur en 16.30 uur op eigen houtje het pad ontdekken en dit helemaal gratis en zonder inschrijven.

Starten doe je in het Bezoekerscentrum, dat je bereikt via de parking aan de Lindekensbaan in Nijlen. Breng een handdoek en washandje mee om de voeten na de tocht proper te maken. Wie de schoenen liever niet achterlaat, neemt best een rugzak mee om ze in te stoppen. Meer info: www.provincieantwerpen.be > Kesselse Heide. (EM / Foto PGRA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten