• 21/06/2024

Nieuwe locatie voor Mechelse kleinhandelsmarkt, maak duurzame stadswandeling

MECHELEN – De Mechelse kleinhandelsmarkt krijgt vanaf vrijdag 2 juni een nieuwe locatie op de Koningin Astridlaan. Deze verhuizing is het gevolg van recente ontwikkelingen rond het Begijnhof en de bijbehorende mobiliteitsplannen. De nieuwe locatie werd gekozen in samenspraak met de marktkramers.

Vanaf vrijdag vind je het marktje op het pleintje aan de kruising met de Korte Pennincstraat (tegenover Komet). Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft zijn goedkeuring gegeven voor het organiseren van de kleinhandelsmarkt op deze locatie. Greet Geypen (Open Vld), schepen van economie: ‘Er werden diverse opties onderzocht. Uiteindelijk viel de keuze op deze locatie omwille van de voorkeur van de betrokken marktkramers en de praktische haalbaarheid. Bovendien worden er door de markt geen bestaande parkeerplaatsen ingenomen. De verplaatsing van de markt naar de nieuwe locatie biedt ook nieuwe kansen voor de marktkramers.’ De kleinhandelsmarkt is een kleine, gezellige en traditionele markt waar je verse voedingswaren kan aankopen elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 8 en 13 uur. Op wettelijke feestdagen vindt de markt niet plaats.

Luc Mariën, voorzitter van Markta: ‘De nieuwe locatie op de Koningin Astridlaan betekent een frisse start voor onze marktkramers. Het is een levendige buurt en we kijken ernaar uit om hier een sfeervolle marktplaats te creëren voor iedereen. De buurtbewoners mogen rekenen op een gevarieerd aanbod van verse lokale producten en een leuke marktbeleving. Ook onze trouwe klanten blijven uiteraard zeer welkom op de nieuwe locatie.’

De GoodWalk is aan haar achtste editie toe. De duurzame wandelzoektocht van Cera en GoodPlanet, brengt je langs verborgen plekken, cultureel erfgoed met sociale en ecologische duurzame ontwikkeling in de stad als leidraad. Jaarlijks trekken zo’n 8 000 wandelaars naar de deelnemende steden, het merendeel onder hen zijn vennoten van de coöperatie Cera. De verklaring voor dat succes? Een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod dat iedereen op eigen tempo kan ontdekken.

De wandeling inspireert je hoe duurzaam (samen)leven eruit kan zien. Lokale duurzame en sociale initiatieven die inspireren zijn je belangrijkste gids. Initiatieven die steun genoten van Cera, krijgen een podium in de wandelgids. Met behulp van die gids met een twintigtal denk- en zoekvragen ga je op pad. Bovendien kun je met de verzamelde antwoorden deelnemen aan een wedstrijd. Zo ontdek je de stad maar ook Cera, op een unieke manier. Elk jaar strijkt men met deze inspirerende wandelzoektocht in een andere stad neer, dit jaar dus Mechelen.

Je kan deelnemen op een dag naar keuze en dit tot zondag 5 november. Haal bij aankomst je wandelgids op (beschikbaar vanaf midden juni) bij  boekhandel Pardoes (zie foto), gelegen net naast Station Nekkerspoel waar de wandeling start, of bij Visit.Mechelen in de Vleeshouwersstraat 6. Wandel de route van 5,5 kilometer op je eigen tempo en beantwoord onderweg de wedstrijdvragen. Voorzie zeker vier uur als je het volledige traject wil uitwandelen. Vul ten laatste op maandag 6 november het online wedstrijdformulier en/of het wedstrijdformulier voor de jongeren fotozoektocht (zes tot en met achttien jaar) in.

Natuurlijk kun je de wandeling ook doen buiten deze periode, maar dan lopen de voordelen en de wedstrijd niet meer. Op de website van Cera kun je ook de wandelgidsen van voorgaande edities downloaden, voor als je er maar niet genoeg van krijgt. Info: https://www.goodplanet.be/nl/cera-goodwalk/. (EM / Foto Cera)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten