• 21/05/2024

Nieuwe kunstrijen ingehuldigd met kinderfanfare

Vanaf dit schooljaar zullen maar liefst 14 nieuwe kunstrijen worden ingezet om kinderen eenvoudiger toegang te bieden tot de kunstopleidingen van de academie. De kunstrijen vertrekken rechtstreeks vanaf de school of de buitenschoolse opvang en brengen de jonge talenten veilig tot aan de schoolpoort van de academie of een van haar vestigingen.

 

Het hoofddoel van dit innovatieve concept is simpel maar krachtig: de drempel om deel te nemen aan een kunstopleiding verlagen en meer kinderen enthousiasmeren om zich in te schrijven. Het is een ambitieuze stap die niet alleen de artistieke ontwikkeling van de jeugd zal stimuleren, maar ook de diversiteit en inclusie in de kunstwereld zal bevorderen.

 

Vanmiddag werd de eerste kunstrij feestelijk afgetrapt met een opmerkelijke kinderfanfare als hoogtepunt. Bijna 100 kinderen marcheerden trots mee in de fanfare, onder de muzikale begeleiding van Jan De Smet, de bekende muzikant van De Nieuwe Snaar.  De kinderen zongen zijn nummers “Alles goed” en “Steek je vinger in de lucht uit volle borst mee. De kinderfanfare trok van het openluchtpodium aan de Schelde via de Scheldekaai, de Timmerwerfstraat en de Waalsekaai naar het Zuiderpershuis. Daar aangekomen konden ze genieten van een gratis drankje en de afstudeertentoonstelling van de academies bewonderen.

 

In het Zuiderpershuis presenteren momenteel leerlingen van de academies hun eindwerken tijdens Viewmaster Masterview. Deze jaarlijkse afstudeertentoonstelling bundelt het werk van afstuderende leerlingen van de Antwerpse stedelijke academies. Elk jaar worden twee gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd om de tentoonstelling te cureren, en dit jaar zijn dat Jan De Smet en Ria Pacquée, een Antwerpse performancekunstenaar.

 

Viewmaster Masterview is nog te bezichtigen in het Zuiderpershuis op zondag 10 september, zaterdag 16 september en zondag 17 september, telkens van 10 uur tot 18 uur.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten