• 19/05/2024

Nieuwe kindergemeenteraad in Mol, ticketverkoop voor Wintersfeer bijna van start  

MOL – Lili Adamczyk van gemeentelijke basisschool ’t Egeltje werd verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol. Zij volgt Feie Aerts op van gemeentelijke basisschool De Zandloper (Rauw). De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af. Achteraf werden zij samen met hun ouders getrakteerd op een receptie.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘Het gemeentebestuur wil kinderen actief betrekken in thema’s die anders door volwassenen geregeld worden. Doel van de kinderraad is thema’s te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen en jongeren in onze gemeente. Denk bijvoorbeeld maar aan speelterreinen, activiteiten als de Buitenspeeldag en Grabbelpas, sport, milieu, kinderrechten, gezonde voeding,…’

 ‘Acht kinderen stelden zich kandidaat voor het ambt van kinderburgemeester. Lili Adamczyk van gemeentelijke basisschool ‘t Egeltje kreeg de meeste stemmen. Het ambt van de kinderburgemeester en kinderraadsleden loopt gedurende het hele schooljaar en eindigt dus in juni 2024. De kinderburgemeester wordt bijgestaan door twintig kinderraadsleden. Onze nieuwe kinderburgemeester wil vooral focussen op zwerfvuil, lege brooddozen in de basisschool en het verkeer.’

De vergaderingen van de kinderraad vinden maandelijks plaats op een woensdagnamiddag (meestal in de raadzaal van ’t Getouw) van 14 tot 16 uur. De agendapunten en de verslagen kan je hier  bekijken.

Kermisliefhebbers komen zeker aan hun trekken op kermis Steenweg Achterbos van zondag 15 tot en met dinsdag 17 oktober. Kinderen kunnen naar hartenlust eendjes vissen of ballen gooien. Een grommende maag? Ga langs de smoutebollenkraam. De attracties openen op zondag om 14 uur en op maandag en dinsdag om 16 uur.

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol gaat opnieuw voor twee dagen ‘Wintersferen’ en dit op vrijdag 15 en zaterdag 16 december. Wie aan deze wonderlijke winterwandeling wil deelnemen, moet vooraf tickets bestellen, ook de gratis tickets voor kinderen jonger dan zes jaar.  Zilvermeer vormt deze winter voor de elfde keer het unieke decor voor een magische avond ‘Wintersfeer.’

Wintersfeer biedt een verrassende totaalbeleving. Het thema van dit jaar laat je gedachten afdwalen naar de mysteries van de nacht en biedt je een betoverende avondwandeling onder een sterrenhemel waar dromen in vervulling gaan. Beleef de magie en prikkel je zintuigen tijdens de sfeervolle winterwandeling van ongeveer drie kilometer. Wil je er zeker bij zijn? Vergeet dan niet je tickets vooraf online aan te kopen. Een ticket aan vroegboektarief kost tien euro (gratis tot en met vijf jaar, acht euro van zes tot en met twaalf jaar). Dit tarief is geldig tot en met zondag 26 november. Vanaf maandag  27 november geldt het standaardtarief van twaalf euro (gratis tot en met vijf jaar, tien euro van zes tot en met twaalf jaar). Snel zijn is de boodschap.

De organisatie werkt opnieuw met tijdsloten en zet zo éxtra in op een comfortabel evenement met maximale spreiding. Dit wil zeggen dat bezoekers voldoende tijd en ruimte hebben om te genieten van de wandeling. Hierdoor worden wachtrijen aan de kassa’s, acts en kraampjes tot een minimum beperkt.

Het sfeervol verlicht parcours brengt het publiek langs tal van leuke licht- en vuurinstallaties. Verwondering van begin tot einde. Raak betoverd door mysterieuze figuren, wervelende vuurshows en nog veel meer. Gezellig napraten en keuvelen kan je bij een lekkere glühwein, chocolademelk of jenever aan de sfeervolle horecapunten tijdens en aan het einde van de route. De online ticketverkoop gaat hier van start op maandag 16 oktober om 10 uur. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten