• 27/02/2024

Nieuwe handicar van gemeente Kapellen in gebruik genomen

KAPELLEN – Handicar is een vervoersdienst voor rolstoelgebruikers. Het gaat hier niet om ziekenvervoer, daarvoor kan je een beroep doen op een ambulancedienst.

De gemeente Kapellen heeft een nieuwe Handicar aangekocht. De Handicar is een vervoersdienst voor rolstoelgebruikers. De nieuwe Handicar werd vanmiddag officieel in gebruik genomen.

Als je voldoet aan alle onderstaande voorwaarden, kan je lid worden van de handicar:

*je bent inwoner van Kapellen én kan je uitsluitend en permanent per rolstoel verplaatsen

*je beschikt over een attest van invaliditeit van ten minste 66 procent

*je gaat akkoord met een sociaal onderzoek naar jouw leef-, vermogens- en inkomenssituatie en de vervoersmiddelen waarover jij of je partner beschikken

Bij aanvraag van het lidmaatschap komt een ergotherapeut op huisbezoek en bespreekt je mobiliteitsproblemen.

Je reserveert minstens twee dagen vooraf je rit. Vervoer tijdens het weekend en op maandag moet ten laatste op donderdag aangevraagd worden. 

Je betaalt een vergoeding van 0,30 euro per kilometer met een minimumtarief van drie euro. Er wordt een groepstarief van 0,50 euro gehanteerd vanaf het ogenblik dat twee rolstoelgebruikers gezamenlijk gebruik maken van het vervoer in één rit met één opstappunt en één bestemmingspunt. Bij vervoer van drie rolstoelen bedraagt de prijs per kilometer  0,60  euro en per vier rolstoelgebruikers is dat 0,80 euro.

Je kan een rit annuleren, minstens één dag vooraf. Een annulering voor maandag moet vrijdag doorgegeven worden. Als je niet tijdig annuleert zonder aanvaardbare reden, wordt een kost aangerekend van vijf euro.

Je ontvangt maandelijks een factuur met een gedetailleerd overzicht van de gereden kilometers. De ritten die te laat werden geannuleerd, worden mee gefactureerd.

Je kan elke werkdag reserveren tussen 9 en 12 uur via 03 660 68 20  of handicar@kapellen.be

 

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten