• 14/06/2024

Nieuwe fietspaden in Wijnegem, Lier, Boechout, Schoten en Willebroek

BOECHOUT – Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gaat over tot actie en wijst in een tweede deelbeslissing bijna twintig miljoen euro uit het relanceplan toe aan concrete fietsinvesteringsprojecten, verspreid over de verschillende provincies. Begin oktober maakte Lydia Peeters bekend dat in 2021 er een recordbedrag van 335 miljoen euro zal worden geïnvesteerd in fietsinfrastructuur in Vlaanderen.

Peeters: ‘De fiets wint aan populariteit en dat is een boost die ik verder wil stimuleren. Ik wil dan ook inzetten op veilige en comfortabele fietspaden maar dat vraagt de nodige investeringen. Vanuit het relanceplan worden extra investeringen in fietsinfrastructuur mogelijk. Met 125 miljoen euro extra vanuit het relanceplan worden de fietsinvesteringen voor 2021 opgetrokken naar maar liefst 335 miljoen euro.’

Minister Peeters gaf eind oktober haar administratie de opdracht om een eerste schijf van 75 miljoen euro uit het relanceplan meteen vast te leggen in een lijst met concrete fietsprojecten. Er volgt nu een tweede schijf met fietsprojecten verspreid over de verschillende provincies. Dit resulteert in een totaal investeringsbedrag van meer dan twintig miljoen euro voor meer dan 40 fietsprojecten.

Peeters:  ‘Een tweede schijft van meer dan twintig miljoen euro uit het Vlaamse relanceplan wijzen we meteen toe aan een aantal concrete fietsinvesteringsprojecten. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt. Tegelijk willen we de fietsambitie bij alle overheden verhogen. Door samen te werken kunnen we snel zorgen voor meer en betere fietspaden en fietssnelwegen. Daarenboven trekken we de fietsinvesteringen fors omhoog naar een jaarlijks bedrag van meer dan 300 miljoen euro per jaar.

Dit zijn de projecten in onze provincie:

*WIJNEGEM (N112): vernieuwen van het fietspad over 400 meter – 54 000 euro

*LIER EN BOECHOUT (N10):  een vrij-liggend fietspad maken door middel van belijning en het afschaffen van de parkeerstrook en de versmalde verdrijfstrook over 4,6 kilometer – 700 000 euro

*Optimale aansluiting op de jaagpaden aan de Kempense kanalen – 200 000 euro

*SCHOTEN: bouw van een fietsbrug bij sluis 10 – één miljoen euro

*LIER: vernieuwen van het wegdek en de fietspaden aan de brug van de Berlaarsesteenweg – 170 000 euro

*WILLEBROEK (TISSELT): herstellen van de jaagpaden, ook in Kapelle-op-den-Bos en Zemst op de F23 – 500 000 euro

Deze werken worden allemaal uitgevoerd in de loop van 2021. (EM / Foto kabinet Lydia Peeters)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten