• 16/07/2024

Nieuwe expo ‘Naar Anartica’ in het MAS

ANTWERPEN – Onder leiding van Adrien De Gerlache vertrok 127 jaar geleden een jonge bemanning vanuit Antwerpen met het schip de Belgica naar Antartica. Ze voeren zo ver door dat het schip vast kwam te zitten in het ijs en moesten een jaar lang zien te overleven in de ijzige kou, Ondanks ziektes door slechte voeding, de lange poolnacht zonder licht bleven wetenschappelijk onderzoek doen en zetten nieuwe Belgisch klinkende namen op de kaart.

Net voor de tweede poolwinter, 125 jaar geleden zette de Belgica koers terug naar België. Twee mensen overleden tijdens de reis  (+ de katten Nansen en Sverdrup die als huisdier mee waren).

De expo brengt deze avontuurlijke reis audiovisueel opnieuw tot leven in de stad waar het hele verhaal begon. Bezoekers maken er kennis met magnifieke foto’s, tekeningen en dagboeken. In de collectie zitten ook authentieke stukken van het schip.

Ook de hedendaagse realiteit komt aanbod die bezoekers doen stilstaan bij de belangrijkheid van het zuidpoolgebied. Dit deel van de expo kwam tot stand met de International Polar Foundation.

De tentoonstelling loopt tot zondag 3 november 2024 van 10:00 tot 17:00u

Meer informatie vind je op https://mas.be/nl/antarctica

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten