• 19/05/2024

Nieuwe datum voor Duffelse Buitenspeeldag

DUFFEL – Op woensdag 15 mei vindt de jaarlijkse Buitenspeeldag plaats. Het lokaal bestuur van Duffel moedigt die dag iedereen aan om buiten te spelen op de site aan De Pollepel. Hier worden allerlei sportieve en creatieve activiteiten voorzien.

“Door het slechte weer op woensdag 17 april hebben we de Buitenspeeldag spijtig genoeg moeten uitstellen. De editie van dit jaar zal daarom plaatsvinden op woensdag 15 mei. We hopen dat de weergoden ons ditmaal gunstig gezind zijn”, zegt schepen van jeugd Dirk Broes.

“Het concept van de Duffelse Buitenspeeldag blijft hetzelfde. Onze Duffelse verenigingen voorzien een leuk aanbod aan spelletjes en sportieve activiteiten. Als primeur werken we dit jaar samen met de leerlingen van het Sint-Norbertusinstituut, studierichtingen Commerciële organisatie en Opvoeding en begeleiding. Zij voorzien extra activiteiten zodat onze buitenspeelmarkt nog groter wordt”, vertelt burgemeester Sofie Joosen.

“Zoals vorige jaren vindt de Buitenspeeldag plaats op de site van De Pollepel (Naalstraat 43b). We nodigen alle kinderen uit om van 14 tot 17 u. buiten te komen spelen.
Niet alleen kinderen zijn welkom, ook voor ouders is dit een leuke gelegenheid om samen met hun kinderen te spelen”, vult schepen van jeugd Dirk Broes aan.

De kinderen hebben een groot buitenspeelaanbod om uit te kiezen. Met een stempelkaart kunnen ze allerlei activiteiten doen om op het einde van de namiddag echte buitenspeelhelden
te worden. Iedereen krijgt vervolgens een opnaaibadge mee naar huis.

“Buiten spelen moedigen wij heel hard aan. Daarom willen we kinderen ook aanzetten om dit na de Buitenspeeldag te blijven doen”, besluit burgemeester Sofie Joosen.

Afbeelding gemeente Duffel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten