• 13/06/2024

Nieuwe buurtfietsenstalling opent in Ten Eekhovelei

DEURNE – Op 1 juni opent er een nieuwe buurtfietsenstalling op de Ten Eekhovelei in Deurne. Er is ruimte voor 27 klassieke fietsen en 4 bakfietsen, waardoor het totaal aantal overdekte fietsplaatsen voor buurtbewoners in Antwerpen op 1.636 komt.

Buurtfietsenstallingen zijn overdekte of open fietsenstallingen of fietsboxen op straat, bedoeld voor Antwerpse bewoners die thuis geen ruimte hebben om hun fiets te parkeren. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert nu 1.636 fietsplaatsen, verspreid over 32 overdekte fietsenstallingen, 29 fietsboxen en 2 grotere open fietsenstallingen.

De Stad Antwerpen heeft verschillende panden aangekocht op de Ten Eekhovelei in Deurne-Noord als onderdeel van de toekomstige Oosterweelwerken. De stad wil leegstand vermijden, dus zoekt ze naar een tijdelijk gemeentelijk gebruik voor dit pand. Gedurende de volgende 7 jaar zal het gebouw worden gedeeld met een lokale fietsworkshop.

Koen Kennis, Schepen van Mobiliteit: “Het gebruik van één van de door de stad aangekochte panden op de Ten Eekhovelei als buurtfietsenstalling is een voorproefje van de veranderingen die deze buurt kan verwachten. Zodra de verzonken Ring Weg is aangelegd en het Schijnpark is voltooid, zal Deurne-Noord aangenamer en leefbaarder zijn dan ooit tevoren.”

Buurtbewoners betalen €6,61 per maand om een gewone fiets te parkeren of €13,20 per maand voor een bakfiets. Wie een plek wil huren, kan contact opnemen met buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. Bewoners kunnen ook nieuwe locaties voor buurtfietsenstallingen voorstellen door naar hetzelfde adres te mailen.

Alle informatie over buurtfietsenstallingen is te vinden op www.parkereninantwerpen.be.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten