• 24/06/2024

Nieuwe buurtfietsenstalling onder WZC Arthur heeft plaats voor 64 fietsen

ANTWERPEN – Het aantal buurtfietsenstallingen in Antwerpen blijft toenemen. Vandaag  opende er een nieuwe, in de ondergrondse parking van woonzorgcentrum Arthur in de Solvynsstraat. Dat brengt het totaal op 1 441 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners.

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige fietsenstallingen of fietstrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun fiets te plaatsen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1 441 fietsstaanplaatsen, verdeeld over 30 inpandige fietsenstallingen en 25 fietstrommels.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Hiermee vermijden we hinderlijk achtergelaten fietsen en zorgen we ervoor dat buurtbewoners hun fietsen veilig en comfortabel kunnen stallen, geen overbodige luxe met het toenemend aantal fietsen.’

Buurtbewoners betalen 5,92 euro per maand voor een gewone fiets of 11,83 euro per maand voor een cargofiets. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen met  buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Vandaag opende er een nieuwe buurtfietsenstalling in de Solvynsstraat 80 in Antwerpen-Zuid. Ze situeert zich in de ondergrondse parking van het woonzorgcentrum Arthur en biedt plaats aan 55 gewone fietsen en negen cargofietsen. Er is ook een zitbank voorzien, en een laadlocker voor elektrische fietsen.

Stad Antwerpen had al een samenwerking met Vulpia, de eigenaar van woonzorgcentrum Arthur. Sinds juni vorig jaar is er al een voltijdse buurtparking voor twintig auto’s in de ondergrondse parking, die momenteel volledig verhuurd is.

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op https://www.antwerpen.be/info/5450b7ffaea8a79c338b4580/de-buurtfietsenstalling

 

Foto’s Ronny MULLENS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten