• 21/06/2024

Nieuwe BKO lokalen in Waarloos officieel ingehuldigd

KONTICH– BKO of het buitenschools kinderopvang wordt in Kontich al geruime tijd opgevangen door KOKON, een gemeentelijk initiatief ondersteund door Kind en Gezin.

Al sinds september 2002 biedt Kontich vanuit het lokaal bestuur  deze buitenschoolse kinderopvang aan en kan men rekenen op het enthousiasme van ongeveer 366 actieve kinderen die hiervan gebruik maken.

Uiteraard kunnen al deze kinderen niet tegelijkertijd gebruik maken van de werking, er zijn namelijk  slechts 40 plaatsen erkend.

Naast  KOKON Centrum was er ook een KOKON in de oude jongensschool. Op het gebied van infrastructuur zorgde deze échter voor een massa uitdagingen door de staat van het gebouw en de investeringswerken zouden enorm zijn.

Neem ook nog de slechte ligging, aan de overkant van een drukke baan en zo kon men beter uitkijken naar een andere locatie.

Bovendien was er al langer de vraag om de buitenschoolse opvang anders te organiseren zowel vanuit de school als vanuit de ouders.

Maar ook vanuit de eigen begeleiders was er nood om de huidige organisatie te veranderen en de opvang elders te organiseren. Er kwam een terbeschikkingsovereenkomst  met het schoolbestuur OZCS ( Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke Scholen) en de directie van de St-Michielsschool.

Dankzij goede afspraken kon de KOKON werking verhuizen naar Waarloos in de St-Michielsschool en gisteravond werden de nieuwe lokalen officieel geopend.

Er werden twee klaslokalen  ter beschikking gesteld inclusief een gemengd gebruik van refter, sanitair, turnzaal en speelplaats. De medewerkers zorgen dat ouders kunnen gaan werken en in een vertrouwde omgeving hun kinderen kunnen achterlaten: na de schooldagen, op woensdagnamiddag, tijdens schoolse dagen en vakantiedagen.

De opvang zal gebeuren voor de kinderen van de St-Michielsschool, de St-Montfortschool en de Schans.

De samenwerking is ook een mooi leerproces en eerste stap ter voorbereiding van het nieuwe-BKO decreet dat op 1 januari 2026 in uitvoering zal treden.

Gust CHARRIN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten