• 20/05/2024

Nieuwe beweegtuin van WZC De Wijngaard in Grobbendonk officieel geopend

GROBBENDONK –Deze week is de ‘Week van de Valpreventie’. Ze staat in teken van het belang van bewegen, waaronder regelmatig wandelen. En de cijfers liegen er niet om: één op drie thuiswonende oudere personen en één op twee bewoners van woonzorgcentra valt jaarlijks. Een val kan iedereen overkomen, maar de valproblematiek wordt vaak onderschat. Daarom is het belangrijk om deze risicofactoren vroegtijdig aan te pakken en ze te voorkomen.

Ook het Lokaal Dienstencentrum Grobbendonk en woonzorgcentrum De Wijngaard doen me.

Gisteren opende officieel de nieuwe beweegtuin. Het gaat hier om een aantal beweegtoestellen die rondom de omgeving van het woonzorgcentrum zijn geplaatst. Hiermee kunnen niet enkel de bewoners van het centrum aan de slag om buiten te oefenen, maar ook de omwonende senioren uit de gemeente.

In de loop van de week kan je samen met familie of vrienden deelnemen aan de Valpreventierally, een quiz waarbij je al wandelend een aantal vragen over valpreventie beantwoordt. Morgen donderdag zie je de medewerkers verschijnen op de wekelijkse markt om iedere marktganger bewust te maken van het belang van regelmatige beweging. En op vrijdag organiseren ze een petanque-tornooi.

Nog tot zondag 7 mei kan je samen met je familie of vrienden deelnemen aan de Valpreventierally, een quiz waarbij je al wandelend een aantal vragen over valpreventie beantwoordt. Zo krijg je op een leuke manier nuttige tips over hoe je valpartijen kan vermijden en ga je op zoek naar een geheime boodschap. Formulieren hiervoor kan je afhalen in het lokaal dienstencentrum. Heb je de boodschap ontrafeld? Breng dan tijdens de openingsuren je formulier binnen en krijg een gezond tussendoortje in de plaats.

Foto’s Adrie de Kok

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten