• 24/06/2024

Nieuwe beweegbank in Merksem

MERKSEM – District Merksem plaatste een nieuwe beweegbank in De Lunden. Met deze bank komt het district tegemoet aan de vraag van bewoners voor meer beweegtoestellen op het openbaar domein. De beweegbank nodigt Merksemnaren uit tot bewegen en dient ook als ontmoetingsplaats voor sporters.

Een beweegbank is een houten zitbank waarop je lichaamsoefeningen voor elk niveau kan beoefenen. De nieuwe bank staat op het grasveld aan dienstencentrum Tuinwijk, De Lunden 2. Rond de bank is nog een veiligheidszone voorzien. Gezien de locatie is de bank in de eerste plaats een meerwaarde voor de bezoekers en bewoners van het dienstencentrum. Zij kunnen snel en veilig sporten in een vertrouwde omgeving. Het dienstencentrum neemt de bank ook mee op in hun beweegaanbod.

De beweegbank is ook vlot toegankelijk voor actieve buurtbewoners. Geïllustreerde infopanelen aan de beweegbank tonen enkele eenvoudige basisoefeningen. Sporters kunnen daarnaast een app downloaden met nog meer oefeningen en zo een uitgebreid persoonlijk programma samenstellen.
Inhuldiging

De beweegbank wordt officieel ingehuldigd in aanwezigheid van de districtsschepen voor sport en senioren Patrick Van den Bempt op het openingsfeest van dienstencentrum Tuinwijk op vrijdag 31 mei 2024 om 17 uur. Op het feest wordt ook het gezamenlijk werk van Merksemse Meesters, de kunstexpo voor Merksemse senioren, overhandigt door de districtsschepen. Het werk krijgt een plaats in het nieuwe dienstencentrum.

Foto district Merksem

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten