• 23/06/2024

Nieuwe beweegbank in Merksem, andere indeling F Verbiesstraat Ekeren

MERKSEM – Wie in recreatiedomein Distelhoek in Merksem aan zijn conditie wil werken, kan daar vanaf nu gebruikmaken van een gloednieuwe IPitup-beweegbank. Deze zitbank is een compact alles-in-ééntoestel dat een grote variatie aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Iedereen die wil bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht het niveau.

Een groep actieve Merksemse senioren kwam met het idee voor een beweegbank in Merksem. Het districtsbestuur nam die vraag ter harte. Patrick Van den Bempt (N-VA), districtsschepen van sport: ‘Merksemnaren van alle leeftijden stimuleren om veel te bewegen is belangrijk. Via een groepsaankoop van Sport Vlaanderen kocht het district een IPitup-beweegbank en installeerde die in recreatiedomein Distelhoek.’

De bank is een zitbank met aan elke zijde verschillende oefenzones. Zo kan de bank door meerdere personen tegelijk worden gebruikt. Dankzij infopanelen met laagdrempelige oefeningen kan iedereen met de bank aan de slag. Bezoekers worden gestimuleerd om samen te bewegen en te sporten, en de bank zorgt ook voor sociale ontmoeting. Bovendien wordt de publieke ruimte benut en ingezet voor de Merksemnaren. Van den Bempt: ‘Door deze bank te plaatsen, motiveren en stimuleren we de Merksemnaren om te bewegen, ieder op zijn eigen tempo. Voor verenigingen en individuele sporters is de bank voortaan een toffe extra stop op hun parcours.’ De IPitup beweegbank kan je vinden tussen de petanquebanen en de calisthenics. De locatie is toegankelijk via het hoofdpad. Morgen vrijdag 30 september om 15 uur kunnen geïnteresseerden de IPitup-beweegbank onder begeleiding uittesten.

De stad en het district plannen een gedeeltelijke heraanleg van de Ferdinand Verbieststraat in Ekeren. Het gedeelte van de straat dat grenst aan het toekomstige Rozemaaipark krijgt in 2024 een andere indeling en wordt heraangelegd tot een verkeersveilige as. Het tweede deel, tussen de Leo Baekelandstraat en het Groot Hagelkruis, wordt vanaf 2025 heraangelegd.

De Ferdinand Verbieststraat verbindt de Transcontinentaalweg en de Ekersesteenweg. Bijgevolg kent de straat een relatief hoge verkeersdruk. Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘We spreken van een totale make-over van de Ferdinand Verbieststraat, met oog voor verkeersveiligheid en leefbaarheid. Om fietsen en doorgaand verkeer te scheiden leggen we een dubbelrichtingsfietspad aan. De kruispunten met het Rozemaaiveld en met de Leo Baekelandstraat krijgen verkeersremmende plateaus, die we aanleggen als oversteekplaats voor voetgangers. Het kruispunt met de Ekersesteenweg maken we in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer compacter en leesbaarder.’

Momenteel biedt de brede centrale groenstrook weinig meerwaarde, bovendien heeft ze een beperkte biologische waarde. Met de heraanleg krijgt het volledige profiel ter hoogte van het toekomstige Rozemaaipark een andere indeling. De groene middenberm verschuift naar de kant van het park en sluit zo aan op het bestaande groen. De riolering wordt aangesloten op het gescheiden rioleringsstelsel. Bij de aanleg daarvan wordt rekening gehouden met hergebruik, infiltratie en buffering van hemelwater. De 27 bestaande bomen verdwijnen maar worden vervangen door 80 nieuwe bomen, waarvan tien toekomstbomen.
(EM / Foto District Merksem)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten