• 24/06/2024

Nieuwe afleveringen van #deKempenbeweegt, wandelzoektocht voor KotK

MOL – Het populaire bewegingsprogramma #deKempenbeweegt op RTV krijgt een vervolg. Na de heruitzendingen in januari komen er nieuwe afleveringen in februari. Je kan de uitzendingen in het zendgebied van RTV elke werkdag bekijken om 10.30 uur of om 15 uur.

Ook de nieuwe afleveringen bieden oefeningen op maat. Coaches Marjan Kuppens en Jim Vancampfort tonen gelijktijdig de oefeningen, zowel staand als zittend. Hierdoor kan je de oefeningen aanpassen aan je eigen mogelijkheden. Doe jij liever de intensievere, staande oefening? Of ga je voor de meer toegankelijke oefening op de stoel? Alles kan, zolang je maar beweegt. De vorige afleveringen kan je alvast bekijken op https://www.gemeentemol.be/dekempenbeweegt

Van dinsdag 15 februari tot en met zondag 15 mei kan je deelnemen aan een wandel- en fotozoektocht in het Centrum van Mol. Deelnemers steunen zo de vier Molse teams die tijdens het hemelvaartweekend meetrappen in de 1 000 kilometer voor Kom op tegen Kanker (KotK). Vertrek en aankomst zijn vrij voorzien in ‘t Centrum. Deelnameformulieren koop je onder meer bij de dienst toerisme, de bibliotheek en de Wereldwinkel. Verder zijn er verkooppunten in het Jakob Smitsmuseum Sluis, Aveve Ezaart, Perswinkel ’t Pleintje Ginderbroek, Milo Press Millegem, Carrefour market Alma Mol en Wezel, ’t Kafeeke Achterbos, apotheken Donk (Turnhoutsebaan), Ginderbuiten, Rauw en Wezel. Je kan de formulieren inleveren in (het inleverluik van) de bibliotheek. Volwassenen betalen vijf euro, kinderen tot en met twaalf jaar twee euro. Kinderen krijgen sowieso een attentie. De zoektocht vormt een alternatief voor de geannuleerde wandeldag op De Maat van zondag 16 januari.

Ook wie niet deelneemt aan deze wandel- en fotozoektocht kan de vier teams Mol KotK én dus ook het wetenschappelijk kankeronderzoek steunen: Stort een gift op rekeningnummer BE14 7331 9999 9983 met vermelding ‘170 113 947 – gift’. Enkel zo komt jouw gift bij de vier teams Mol KotK terecht. Vanaf 40 euro per jaar ontvang je een fiscaal attest.

Op zondag 16 januari organiseert Natuurpunt Netebronnen een internationale watervogeltelling op de (zand)putten. De deelnemers verzamelen om 8.30 uur op de parking van dokterspraktijk De Brug, Donk 104. De telling stopt rond 12 uur aan het natuurreservaat De Maat. Inschrijven kan tot en met zaterdag 15 januari via jefsas@skynet.be of 0499 34 62 60.

Wil jij anderstalige nieuwkomers in Mol wegwijs maken en hen zo welkom heten? Word dan vrijwilliger van Het Kompas. Men zoekt inwoners die de gemeente goed kennen. Interesse of wil je meer info? Contacteer dan Hanne Rijkers via hanne.rijkers@gemeentemol.be of bel 0474 94 17 16.

Als vrijwilliger help je de nieuwkomer bij allerlei zaken zoals inschrijven bij de gemeente of mutualiteit, een woning zoeken, kinderopvang regelen, een huisdokter kiezen, een hobby vinden,… Elke maandag ontvangen de vrijwilligers de nieuwkomers in Coffeebar ’t Getouw. Samen gaan ze met hen op zoek naar een antwoord op hun vragen. Soms gaan ze ook letterlijk met de nieuwkomer op pad. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten