• 24/06/2024

Nieuw virtueel wandelnetwerk in Mechelen en Bonheiden

MECHELEN/BONHEIDEN – Sint-Romboutstoren, Mechels Broek en kasteeldomein Zellaer. Maar ook Krankhoevebos, Barebeekvallei of Cassenbroek. Het nieuwe virtuele wandelnetwerk in Mechelen en Bonheiden rijgt de toeristische toppers en verrassende ontdekkingen aan elkaar, samen 138 kilometer wandelroutes langs virtuele knooppunten.

Een navigatieapp op je smartphone wijst de weg, een realisatie van Toerisme Provincie Antwerpen i.s.m. de betrokken gemeentebesturen, toeristische diensten en natuur- en landschapsverenigingen.

Het wandelaanbod volgt vanzelfsprekend die trend. Gedeputeerde voor toerisme Mireille Colson: “Vorig jaar realiseerde Toerisme Provincie Antwerpen samen met uiteenlopende partners al virtuele wandelnetwerken in de Zuidrand en in en rond Antwerpen. Ruim 500 kilometer wandelplezier zonder één bewegwijzeringsbord. Een virtueel wandelnetwerk is daarnaast erg flexibel. Wijzigingen op het terrein vloeien snel door naar de diverse routeplatformen. Door extra aanbod te creëren, verlichten we bovendien de druk in populaire wandelgebieden.”

Ook in Mechelen, Bonheiden en deelgemeente Rijmenam wandel je voortaan langs virtuele knooppunten. Het nieuwe netwerk – vlot bereikbaar met het openbaar vervoer – verbindt 138 kilometer zorgvuldig geselecteerde trajecten.

Geen bewegwijzering op het terrein of bijbehorende wandelkaart. Je volgt de knooppunten in de navigatie-app op je smartphone. Je beslist zelf over het start- en eindpunt, de afstand en het decor van je trip. Geboeid door historische monumenten? Je stapt langs stadspaleizen, begijnhoven, kerken met de allure van een museum en zelfs een ‘Loirekasteel’.

Duik je graag het groen in? De talrijke natuurgebieden prikkelen je zintuigen. Fan van allebei? In de fraaie stadsparken hangt altijd een vakantiesfeertje…

Foto’s provincie Antwerpen / Ronny Mullens

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten