• 18/07/2024

Nieuw testcentrum voor inwoners van Lier, Heist-op-den-Berg en omstreken

PUTTE – Heel wat vertrekkende reizigers, festivalgangers en evenementbezoekers zullen deze zomer een negatieve PCR-test moeten voorleggen. Om voldoende testcapaciteit te voorzien hebben de triagecentra van Lier en Heist-op-den-Berg samen het ‘Eurofins Testcentrum Putte’ opgericht.

Het testcentrum zal onderdak krijgen in het GC Klein Boom in Putte (Mechelsesteenweg 604), naast het vaccinatiecentrum. Het zal uitgebaat worden door het labo Eurofins, een labo dat ook testcentra heeft op andere plaatsen in Vlaanderen. Het centrum heeft een aparte ingang aangegeven met bewegwijzering ‘Eurofins Testcentrum Putte’ (NIET via de ingang van het vaccinatiecentrum). Het testcentrum opent op maandag 28 juni en werkt volledig op afspraak. Een afspraak boeken kan vanaf nu.

Men dient zich éénmalig te registreren via https://www.eurofins-labovanpoucke.com/nl/covid-19/COVID-19-PCR-test  of via de gratis app ‘TRustOne’. Na de registratie worden de inloggegevens bezorgd. De registratie is persoonlijk, dus meerdere gezinsleden hebben elk apart een registratie nodig. Dit kan wel met één GSM-nummer of mailadres. Daarna vind je via één scherm de mogelijkheid om een afspraak te maken, je eigen QR-code te openen en je testresultaten in te kijken. De betaling kan alleen elektronisch gebeuren, tenzij je recht hebt op een gratis test van de overheid.

Het resultaat van de test vind je op www.mijngezondheid.be  en in de app ‘TrustOne’. Het labo bezorgt het resultaat ook per mail. Terugkerende reizigers, patiënten met symptomen, hoogrisicocontacten,… kunnen nog steeds getest worden in de bestaande triagecentra van Lier of Heist-op-den-Berg.

Voor alle duidelijkheid: vertrekkende reizigers en bezoekers die een festival of evenement willen bijwonen kunnen zich laten testen in GC Klein Boom, Mechelsesteenweg 604 Putte, Labo Somedi Mechelsesteenweg 70 Heist-op-den-Berg; Labo AKL Lispersteenweg 469 Lier, Heilig Hart Ziekenhuis Mechelsestraat 24 Lier, Imelda Ziekenhuis Imeldalaan 9 Bonheiden, Coronapost Huistarsen Mechelen Liersesteenweg 435, Labo AML Koningin Astridlaan 51 Mechelen en De Maan/Labo Medina Tervuursesteenweg 241 Mechelen.

Patiënten die voldoen aan de definitie van een mogelijk geval van COVID-19, die een hoog-risico-contact hebben gehad, die terugkeren uit een land met een hoog infectierisico, die worden verwittigd door coronalert, die een positieve zelftest hebben afgelegd of die dienen te worden gescreend in verband met een ziekenhuisopname of een daghospitaal wenden zich tot Triagecentrum Mechelsesteenweg 70 Heist-op-den-Berg, Triagecentrum Lier Transvaalsstraat 42 of Mechelsestraat 54, Labo AKL, Coronapunt Huisartsen Mechelen, AML Mechelen en De Maan/Labo Medina.

Door een apart pre-travel testpunt op te starten wordt een oplossing geboden aan het dreigende personeelstekort in de testcentra, tegelijk wordt de testcapaciteit in de triagecentra gevrijwaard voor mogelijk besmette personen.

Bovendien wordt de kans op contact tussen mogelijks besmette personen en reizigers of festivalgangers/evenementenbezoekers tot een strikt minimum herleid. (EM / Foto Pixabay)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten