• 23/06/2024

Nieuw sanitair is nieuwe stap in modernisering van Het Rooi

BERCHEM – De stad opende vanavond in het stadion van voetbalclub Berchem Sport een gloednieuw sanitair gebouw met toog. De ingebruikname is een belangrijke volgende stap in de vernieuwing van het Ludo Coeckstadion, en is de voorbode van nog een aantal grote infrastructuurwerken op sportsite Het Rooi.

Voor de aanvang van de streekderby tegen Cappellen FC huldigden het bestuur van Berchem Sport en Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport, het nieuwe sanitaire gebouw officieel in. Het bevindt zich achter de staantribune, wat de fans een flinke wandeling bespaart om naar het toilet te gaan. Het gebouw is ook voorzien van een toog, zodat de supporters veel vlotter een drankje kunnen bestellen.

Eerder werden in het stadion ook al een nieuwe staantribune, die plaats biedt aan 1 250 supporters, en twee kleinere overdekte zittribunes in gebruik genomen. Die laatste kwamen er ter compensatie van de hoofdzittribune die om veiligheidsredenen niet langer gebruikt kan worden. Het nieuwe sanitaire gebouw is een volgende stap in het opknappen en moderniseren van het Ludo Coeckstadion.

Het project kadert bovendien in een miljoeneninvestering van de stad om de verdere uitbouw van de openluchtsportsite op Het Rooi vorm te geven. Ook Vlaanderen neemt een kleiner deel van deze investering voor zijn rekening. Zo zal er voor de eerste ploeg en de jeugdwerking van Berchem Sport een nieuw, gedeeld kleedkamergebouw verrijzen met kine-ruimte, sanitaire voorzieningen en een kantine. Ook voor korfbalclub Minerva wordt er geïnvesteerd in een nieuw kleedkamergebouw met bijhorende cafetaria. De club zal deze infrastructuur delen met andere gebruikers.

Wouters: ‘Berchem Sport is en blijft een grote naam in de voetbalwereld, een echte traditieclub met een geprezen jeugdwerking die we op haar vaste thuisbasis alle kansen willen geven om gezond ambitieus te kunnen zijn in de nationale reeksen. Maar Het Rooi omhelst veel meer dan het stadiongebied. In de loop der jaren heeft het sportpark meerdere opwaarderingen gekregen, en is het uitgegroeid tot een open en groene sportcluster waar het aangenaam bewegen en verpozen is. Sporting A levert nu een bijkomende financiële inspanning om ervoor te zorgen dat zowel de individuele atleten als de actieve clubs in de beste omstandigheden hun favoriete sport kunnen beoefenen.’

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten