• 24/06/2024

Beestenbos, een openluchtevenement in Mol

Nieuw: Mobiel podium huren voor openluchtevenement

MOL – Molse verenigingen en vzw’s die een mobiel podium huren voor hun vrijetijdsactiviteit of evenement in onze gemeente, kunnen voortaan een subsidie aanvragen. De aanvragen verlopen via de evenementenkluis. Wil je weten of jouw vereniging of vzw in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn? Kijk dan op www.gemeentemol.be/subsidiepodium. De subsidie bedraagt 70% van de totale huurkosten, met een maximum van 2.500 euro. Met de subsidie ondersteunt het gemeentebestuur de verenigingen en vzw’s financieel bij het organiseren van hun evenement.

Verenigingen en vzw’s hebben bij het organiseren van hun vrijetijdsactiviteiten en evenementen soms een podium nodig. Het gemeentebestuur heeft daarom verschillende pistes onderzocht om de Molse verenigingen hierbij te ondersteunen (onder andere aankoop podia, subsidiereglement). De keuze viel uiteindelijk op een subsidiereglement.

Verenigingen en vzw’s die een aanvraag indienen, moeten onder andere aan volgende voorwaarden voldoen:
– Vereniging of vzw uit onze gemeente
– Erkend zijn door de gemeente (aangesloten zijn bij een Molse adviesraad) én geregistreerd zijn in de evenementenkluis.
– De plaats van het podium waarvoor de subsidie wordt aangevraagd, bevindt zich in Mol of in de buurgemeenten op maximum 1 kilometer van de gemeentegrens.
– Het podium staat opgesteld in openlucht.

Een aanvraag indienen doe je via de Evenementenkluis. Een vereniging of vzw kan slechts 2 lopende aanvragen gelijktijdig hebben, verspreid over 2 werkingsjaren. Dit betekent dat een vereniging of vzw voor elk werkingsjaar slechts 1 aanvraag kan indienen. Aanvragen worden behandeld op basis van volgorde van indiening. De datum van ontvangst van de volledige aanvraag bepaalt de volgorde waarin de aanvraag wordt behandeld.

Vanaf 1 juni 2024 kunnen verenigingen en vzw’s een aanvraag indienen. Let wel, aanvragen moeten uiterlijk 2 maanden voor het geplande evenement ingediend worden. Vindt jouw evenement plaats voor 1 augustus 2024, dan werken we nog met een overgangsperiode. Je aanvraag moet dan ten laatste op 15 juni 2024 ingediend zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Bij het ingeven van een ‘nieuw’ evenement krijg je vanaf 1 juni 2024 de optie ‘Wens je een subsidie voor het huren van een mobiel podium?’. Is je activiteit al ingegeven in de Evenementenkluis? Neem dan contact op met de medewerkers van de Evenementenkluis via 014 27 24 09 of evenementen@gemeentemol.be.

De subsidie wordt uitbetaald na goedkeuring van de aanvraag en na het voorleggen van de bewijsstukken van de werkelijke huurkosten van het podium.

Het gemeentebestuur voorziet jaarlijks een budget van 25.000 euro (werkingsjaar 1 januari tot 31 december). Eénmaal opgebruikt wordt bekeken of het budget verhoogd kan worden. Zo ja, kunnen er nog nieuwe aanvragen ingediend worden.

Foto gemeente Mol.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten