• 19/05/2024

Nieuw jasje voor tutjesboom, digiwijzer in Nijlen, info over sporthal Noorderwijk

HEIST-OP-DEN-BERG – De tutjesboom aan Huis van het Kind heeft een nieuw jasje gekregen. De boom werd door de tutjesfee in 2019 al omgetoverd tot officiële ‘tutjesboom’ waar kindjes hun fopspeen in kunnen hangen als ze er afscheid van willen nemen. Huis van het Kind zorgde toen, samen met enkele vrijwilligers en bewoners van rusthuis Berkenhof, voor een mooie inkleding met breiwerk.

 Sarah Wouters (Groen), schepen voor Woonzorgcentrum Berkenhof: ‘Intussen hing de boom al vol met een 100-tal tutjes en het breiwerk was helaas door weer en wind niet meer zo kleurrijk. Daarom besloten we opnieuw samen te werken met de bewoners van het rusthuis én de tutjesfee. De bewoners zorgden voor nieuw kleurrijk breiwerk om de boom mee in te pakken. De tutjesfee kwam alle oude tutjes ophalen en maakte plaats voor kindjes die hun tutje in de toekomst willen ophangen.’ Vanochtend werd het nieuwe jasje van de tutjesboom feestelijk ingespeeld. Kindjes die hun tutje graag ophingen, kregen een extra cadeautje mee naar huis. De tutjesboom is altijd open. Hangt jouw (klein)kindje zijn of haar tutje in de boom? Neem dan een selfie als het tutje in de boom gehangen wordt, post het op de facebookpagina van Huis van het Kind Heist-op-den-Berg of stuur een berichtje. Liever geen foto? Drop dan je gegevens in de brievenbus van Huis van het Kind. De tutjesfee stuurt nadien ook een klein bedankje op.

 Ook komend najaar vinden er zowel in de bibliotheek, het gemeentehuis als het Buurtpunt van Nijlen heel wat opleidingen, infomomenten en workshops plaats over wat je allemaal kan in de digitale wereld. Itsme, Android, Apple, streaming, videobellen, foto’s nemen of zelfs je eigen animatiefilm maken, het komt allemaal aan bod. Wat er precies wanneer waar plaatsvindt, je vindt het allemaal hier

Ontvang je deze Digiwijzer graag per mail, vul dan dit formulier hier in. Krijg je hem graag per post opgestuurd, bel dan naar 03 410 02 11.

 Bijna 1 200 mensen brachten via pakaan.herentals.be een stem uit op hun favoriete nieuwe muurschildering van de Herentalse wielerhelden. Ruim 57 procent van hen koos voor het kleurrijke ontwerp (ontwerp 2), met de iconische portretten van de vier wereldkampioenen.

Alles wordt nu in het werk gesteld om de muurschildering nog deze zomer te realiseren.

REactiv, de atletiekclub uit IJsselstein en de Atletiekclub van Herentals organiseren op regelmatige basis een ontmoeting. De Nederlandse club heeft ACH nu uitgenodigd voor een ontmoetingsdag in IJsselstein op zaterdag 19 augustus. Vanuit Herentals vertrekt een delegatie van een 25-tal lopers naar IJsselstein.

‘s Morgens staat er een loop van vijf en tien kilometer op het programma. Na de een lunch krijgen de bezoekers uit Herentals een stadswandeling aangeboden. Het stadsbestuur wil de sterke jumelagebanden tussen het verenigingsleven in IJsselstein en het verenigingsleven in Herentals onderhouden. Voor de reis naar IJsselstein kan de Herentalse club daarom rekenen op de stadsbus.

Vanaf september start de bouw van een nieuwe sporthal in Noorderwijk. Om de inwoners van Noorderwijk en Morkhoven te informeren over het bouwproces vindt er een infomoment plaats op maandag 21 augustus in het oud zwembad (Ring 9, Noorderwijk).

Het programma ziet er als volgt uit: 20 uur: verwelkoming door burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) en Eva Brandwijk (N-VA), schepen van sport; 20.05 uur: voorstelling project door Matthias Vanderfaeillie, architect bij Archiles architecten; 20.15 uur: voorstelling werfaanpak door Ward Kerstens, projectleider vanhout.pro; 20.25 uur: vragenronde. (EM / Foto Gemeente Heist-op-den-Berg)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten