• 13/06/2024

Nieuw fietspad tussen Bist en Prinshoeveweg in Ekeren afgewerkt

EKEREN – De stad Antwerpen en het district Ekeren hebben een ontbrekende schakel in de fietspaden tussen de Bist en de Prinshoeveweg weggewerkt.
Het nieuwe fietspad is 3 meter breed en heeft een bordeauxrode oppervlakte gekregen. Ter hoogte van de Veltwijcklaan is een verhoogd verkeersplateau in betonstraatstenen aangelegd om een veilige oversteek mogelijk te maken.

Dit deel van het fietspad verlengt de bestaande route langs het goederenspoor van de Wilgenhoevestraat tot aan de Bist, tot aan de Prinshoeveweg. Het vormt zo een nieuwe schakel in het netwerk van fietspaden in Ekeren.

Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis: “Het aanpakken van zogenaamde ‘ontbrekende schakels’ is iets waar de stad veel aandacht aan besteedt, om logische, veilige en vlotte verbindingen voor fietsers te creëren. Sinds 2016 hebben we al meer dan 160 ontbrekende, onveilige of onvolledige punten weggewerkt.”

Met dit fietspad neemt de Ekerse fietsring vorm aan. De stad en het district bouwen eraan om een alternatief te bieden voor het extra gemotoriseerde verkeer als gevolg van de werken aan de Oosterweelverbinding.

Districtsburgemeester Koen Palinckx: “Met dit mooie, veilige en comfortabele fietspad sluiten we de Ekerse ‘fietsring’ steeds verder. De ambitie om Ekeren te voorzien van een reeks met elkaar verbonden fietspaden rond de kern wordt werkelijkheid.”

Foto’s Ronny Mullens/ Plan district Ekeren

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten