• 20/05/2024

Niet meer gratis parkeren aan kaaien, Jente uit Aartselaar bekroond in Estland

ANTWERPEN – Vanaf maandag 15 november zal de gratis parking op de Scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai in Antwerpen volledig verdwijnen. Ook op het laatste deel van de parking, tussen de Goedehoopstraat en de Arsenaalstraat, start een archeologisch onderzoek in aanloop naar de heraanleg van dit kaaideel.

Op 1 september startte de eerste fase van een archeologisch onderzoek op de Scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai. Het onderzoek kadert in de heraanleg van de Scheldekaaien, de stabilisatie van de kaaimuur en de verhoging van de waterkering. De parking tussen de Vlaanderenstraat en de Arsenaalstraat is sindsdien niet meer toegankelijk. Vanaf vandaag sluit ook het deel van de parking tussen de Vlaanderenstraat en Rijkenhoek.

De tweede fase start op maandag 15 november en beslaat het deel van de parking tussen de Goedehoopstraat en de Arsenaalstraat. De volledige parking zal dan definitief worden afgesloten. Chauffeurs kunnen terecht in publieke parking Steendok, parking Zuiderterras, parking ’t Zuid, parking Zuiderplein of parking Rijnkaai. Meer info op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/home

De buurtparking Plantinkaai blijft open voor bewoners van de bewonerszones Sint-Andries, Historisch Centrum en Theaterbuurt-Meir. Zij kunnen hier gratis parkeren na bevestiging van hun registratie via buurtparkeren@antwerpen.be. Bewoners die hier parkeren en zich niet vooraf hebben geregistreerd, betalen een parkeervergoeding van 39 euro per 24 uur. Alle info op www.antwerpen.be/buurtparking.

Afgelopen week vond in Tallinn in Estland de 34ste editie plaats van AEHT, een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Op 3 en 4 november hebben vier leerlingen van PIVA het beste van zichzelf gegeven tijdens de competities in Teko Tallinn School of Service én met succes. De leerlingen moesten tijdens de wedstrijden samenwerken met teamgenoten uit een ander land en dat zorgde voor een extra uitdaging die ze met verve aangingen. Ze leverden knappe prestaties af :De Antwerpse Jinte Declerck (rechts op de foto), afkomstig uit Aartselaar, haalde brons met haar team in de Tourist Destination Competition en Daeymen Seghers-De Mey brons in de Restaurant Service Competition.

AEHT is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 Europese hotel- en toerismescholen uit meer dan 40 landen. AEHT is tevens een platform voor meetings en wedstrijden – nationaal en internationaal. PIVA neemt van bij de start in 1988 jaarlijks deel aan de nationale en internationale wedstrijd AEHT voor studenten.

Jinte Declerck uit Aartselaar, van het zesde jaar toerisme bij PIVA Antwerpen, vormde een team met Gaj uit Slovenië en Veronika uit Oostenrijk. In het onderdeel ‘Tourist destination’ brachten zij een presentatie ter promotie van zeiltoerisme langs de kustlijn van Estland via een app. Jinte: ‘De wedstrijd was een enorm leerrijke en leuke ervaring. De samenwerking met mijn team verliep niet altijd even vlot, maar we zijn uiteindelijk wel tot een eindresultaat gekomen waar ik trots op ben.’ De andere leerlingen van PIVA die in de prijzen vielen komen uit Hamme en Lokeren. (EM / Foto PIVA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten