• 17/07/2024

Niet langer gratis parkeren op zaterdag in Geel, ook hoogdag voor kids tijdens ‘Molse 60’

GEEL – De stad Geel besliste om het gratis parkeren op zaterdag op centrumparkings Havermarkt, Werft, Pas, Nieuwstraat en Lebonstraat opnieuw betalend te maken. Dit gaat vanaf zaterdag 8 april van kracht. Door het gratis parkeren af te schaffen, wil de stad ervoor zorgen dat de centrumparkings gedurende de hele dag beschikbaar én aantrekkelijk genoeg zijn voor alle bezoekers en niet alleen voor langparkeerders.

In juli 2022 voerde de stad, na overleg met handelaarsvereniging Geel Centrum vzw, gratis parkeren op de centrumparkings op zaterdag in. Het afgelopen jaar stelde ze vast dat het gratis parkeren zijn doel miste en besloot om dit, in samenspraak met de handelaarsvereniging, af te schaffen.

Vanaf overmorgen vervangt de stad het gratis parkeren op de centrumparkings op zaterdag door een uur gratis parkeren, zoals dat ook op de andere weekdagen al het geval is. Door op de knop van de parkeerautomaat te drukken krijgt de bezoeker een ticket om gratis een uur te parkeren. Wenst de bezoeker langer te parkeren, dan wordt het gratis uur automatisch mee verrekend. Info: https://www.geel.be/parkeertarieven.

De jaarlijkse wandeldag ‘De Molse 60’ is er ook voor kinderen. Onder de noemer ‘De Molse 60 KIDS’ toveren de scouts van Ginderbuiten De Maat om tot een natuurlijke speeltuin voor alle leeftijden. Ze mikken daarbij op actieve natuurbeleving, met gratis activiteiten als kratklimmen, een bungeerun en een kabelbaan.

De allerkleinsten leven zich uit op het strokasteel, genieten van een geursporentocht en ontdekken de omgeving tijdens een mini-blotevoetenpad. En natuurlijk kunnen kinderen ook wandelen. Speciaal voor hen is er een aangepaste themawandeling van twee kilometer. Hiervoor betaal je ter plaatse twee euro per persoon. Alle activiteiten vinden plaats op zaterdag 22 april tussen 13 en 18 uur.

De Molse 60 is ondertussen al aan de vijfde editie toe. De kaarten voor de lange wandelingen van 60, 50 of 32 kilometer gaan elk jaar vlotter en vlotter de deur uit. Om ook de allerkleinsten een superleuke dag te bezorgen, kan je ook dit jaar weer genieten van De Molse 60 KIDS. Tijdens deze namiddag staat actieve natuurbeleving centraal.

Je kan je uit leven met een bungeerun, een mini-blotevoetenpad, een strokasteel om op te klimmen, een geursporentocht, kratklimmen, een kabelbaan, reuzespelen, wetenschap & natuur, een demo van een echte imker, een ritje op de mini-trein en springkastelen. Al deze activiteiten zijn gratis.

Hiernaast geniet je ook van een zomerse sfeer op De Maat. De hele dag door vinden er optredens plaats. Neem plaats op het terras en luister naar de fanfare van Mol-Sluis (14 uur tot 15.30 uur), De Vrooleke Vrinden (16 tot 19 uur) en The Cover-Up (20 tot 22 uur).

Alles vindt plaats op het jeugdkamp De Maat op weg naar Postel. De organisatie voorziet parking aan Sunparks Kempense Meren, Postelsesteenweg 100. Pendelbussen brengen je naar het terrein. Neem een kijkje op www.demolse60.be/praktische-informatie/ voor het schema met de rijtijden. Je vindt ook een kiss & ride-zone aan De Maat, en voldoende voorzieningen voor fietsen. Te voet komen is uiteraard ook een optie. Het is niet voor niets een wandelevenement. (EM / Foto Stad Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten