• 22/06/2024

Niet alleen Antwerpenaars naar Park Spoor Oost, Deurne praat over verkeer

DEURNE – Niet alleen alle Antwerpenaars, ook de bewoners van Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek zullen worden gevaccineerd in het nieuwe vaccinatiedorp VacCovid aan Spoor Oost.  Voor mensen die niet of minder mobiel zijn worden ‘vliegende vaccinatoren’ ingeschakeld die vanuit het vaccinatiedorp op tijdelijke vaccinatielocaties neerstrijken. Voor wie zijn woning niet kan verlaten, wordt er gewerkt aan een plan om mensen thuis te laten vaccineren.

Alle betrokken partijen zijn tevreden. Fons Duchateau (N-VA), Antwerps schepen voor gezondheidszorg: ‘Antwerpen wil als centrumstad zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen en ook buurgemeenten ondersteunen. Met gebundelde krachten gaan we voor de bevrijding van onze region.’ Maarten De Veuster (N-VA), burgemeester Schoten: ‘Wij bundelen de krachten en kiezen de snelste, efficiëntste en beste manier voor de Schotenaren.’ Frank Gys (N-VA), burgemeester Wommelgem: ‘Dankbaar dat we van de kracht van onze buur kunnen gebruikmaken zodat de Wommelgemnaar efficiënt en vlakbij kan gevaccineerd worden.’

Rik Frans (N-VA), burgemeester Stabroek: ‘Het is een goede zaak dat er gemeenteoverschrijdend wordt gewerkt op vlak van de eerstelijnszorg. Dat is niet alleen efficiënt maar het zorgt ook voor een duidelijke en heldere communicatie naar alle inwoners. Alleen kom je ver, samen kom je verder.’  Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek), burgemeester Borsbeek:  ‘Wij zijn bijzonder blij dat we samen met de huisartsen van onze gemeente op Spoor Oost terechtkunnen. We kennen de locatie zeer goed en hebben kunnen ervaren hoe professioneel het testdorp functioneert. We zijn blij dat de Vlaamse regering ons deze kans geeft.’  Mensen die als vrijwilliger willen werken in het vaccinatiedorp aan Spoor Oost, kunnen zich vanaf nu registreren op www.antwerpenhelpt.be. Met deze website gaat VacCovid op zoek naar de honderden medewerkers die nodig zijn om de komende maanden honderdduizenden Antwerpenaren in te enten. 

De districtsraad van Deurne was gisteren – net zoals de voorbije maanden en ongetwijfeld ook in de toekomst – eerder een verkeersraad. Eerst was er nog een interpellatie van Abdelaziz El Fadili (PVDA) over de toekomst van het woonwagenpark. Burgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) bevestigde dat het dossier volledig stil legt waarna voorzitter Frank Geudens (sp.a) voorstelde om te informeren bij stadsschepen Duchateau over de stand van zaken.

Charisse Verberckmoes (sp.a) vroeg om volop te gaan voor een Hart voor Deurne, waarna Jan Van Wesembeeck (Vlaams Belang) zich afvroeg hoelang men nog blijft experimenteren met proefopstellingen aan de Frank Craeybeckxlaan. Sekeris: ‘Wanneer wij hervormingen doorvoeren dan leggen wij ons oor niet alleen te luister bij de handelaars maar ook bij de bewoners. In de betrokken wijk wonen 3 700 mensen. Die mogen ook hun zeg hebben. Wat we zeker niet gaan doen is daar een eilandplein van maken. We gaan voor beweging. De voetganger krijgt voorrang. De rest van het plaatje moet nog ingevuld worden.’ Van Wesembeek: ‘Ik heb het vooral over de proefopstelling die almaar wordt verlengd, nu weer tot februari maar wat gebeurt er nadien?’ Sekeris: ‘De tijdelijke eilanden zijn geen voorafname van wat er gaat komen. Vergelijk dit met de grote werken in hartje Antwerpen op de Meir en de Groenplaats in de jaren ’70 voor de aanleg van de metro. Achteraf was iedereen tevreden. Het enige wat zeker is dat we op de Frank Craeybecklaan geen tijdelijke brug voor 30 jaar gaan leggen.’

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten