• 15/04/2024

Nicaterrassen zorgen voor Zuiderse sfeer in Mol, wenskaarten met een verhaal

MOL – Op zaterdag 12 augustus organiseren het Nicacomité en de Molse Wereldwinkel een (h)eerlijk pizzabuffet. Inschrijven is verplicht en doe je tot woensdag 9 augustus via www.gemeentemol.be/pizzabuffet.

Ook op zaterdagen 19 en 26 augustus ben je welkom op de openluchtterrassen op het Santo Tomásplein. In samenwerking met PimperNieuw wordt op zaterdag 2 september de zomer afgesloten met een laatste Nicaterras op de Galbergen. Jouw steun helpt de Nicajongeren geld in te zamelen voor verschillende projecten in Santo Tomás en Managua.

Al jaren organiseren de Nicajongeren en het Nicacomité openluchtterrassen ten voordele van de projecten in de Molse zusterstad Santo Tomás.

Je geniet dus niet alleen van een drankje en de muziek, maar met jouw steun maak je een verschil in het leven van de mensen in Nicaragua. Elke terras heeft een eigen thema:

*(H)eerlijk fairtrade pizzabuffet: zaterdag 12 augustus: Het Nicacomité en de Molse Wereldwinkel organiseren een (h)eerlijk pizzabuffet. Deeg en pizza worden ter plaatse gemaakt en gebakken. Vanaf 17.30 uur ben je welkom aan de Wereldwinkel, Santo Tomásplein 1. Je betaalt zestien euro per pizza, een kinderportie kost tien euro.

*Ellie en Wellieterras: zaterdag 19 augustus: Samen met de Vrienden van Cuba organiseren de Nicajongeren dit Nicaterras als warme herinnering aan Ellie.

*Nicaterras voor de inleefreis: zaterdag 26 augustus: De opbrengst van dit Nicaterras gaat volledig naar de inleefreis in 2024. Tijdens deze inleefreis komen een aantal jongeren en volwassenen rechtstreeks in contact met de projecten in Nicaragua. Met eigen ogen zien ze daar welke impact de werking van het Nicacomité heeft. Je bent welkom vanaf 19 uur op het Santo Tomásplein.

*Nicaterras in samenwerking met PimperNieuw: zaterdag 2 september: Het Nicacomité en PimperNieuw slaan de handen in elkaar. Jong en oud is van 13 tot 19 uur welkom aan speeltuin Galbergen, Don Boscostraat 35. Je kan er spelen, genieten en iets drinken. De toegang is gratis. Info: http://www.nicamol.be, www.pimpernieuw.be.

Op vrijdag 4 augustus verkoopt Sabine, zorgkundige van woonzorgcentrum Ten Hove, haar kaartjes aan de ingang van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28.

In het begin maakte Sabine wenskaarten met eigen foto’s om een zieke bewoner of de familie van een overleden bewoner te ondersteunen. Sindsdien kreeg ze de fotografiemicrobe te pakken en maakt ze wenskaartjes voor alle gelegenheden.

Ze fotografeert recht uit haar hart en samen met mooie teksten krijg je wenskaartjes voor elke gelegenheid zoals een verjaardag, feest, overlijden, zomaar,… Van 12 tot 16 uur kan je haar kaartjes kopen.

In opdracht van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer brengt een aannemer in de week van 7 augustus nieuwe fietssuggestiestroken aan in het Centrum. Op dinsdag 8 augustus – de wekelijkse marktdag – wordt er niet gewerkt.

Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, geldt er – waar nodig – éénrichtingsverkeer en een aangepaste omleiding. De werkzone verschuift voortdurend. Men verwacht dat de werken vlot en snel verlopen. De werken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten