• 21/06/2024

Neteland tegen grensoverschrijdend gedrag, septemberkermis in Herentals

HERENTALS – De gemeenteregio Neteland start in september met een campagne tegen grensoverschrijdend gedrag in het uitgangsleven.

Mien Van Olmen (CD&V), burgemeester van Herentals: ‘Steeds vaker duiken er op fuiven problemen op rond overmatig drankgebruik, handtastelijkheden en vechtpartijen. Heel wat jongeren voelen zich onveilig en wensen in veilige omstandigheden uit te gaan. De gemeenten en de politie van Neteland starten een campagne om deze problemen tegen te gaan. We grijpen in, zowel politie als jongeren zelf. We willen jongeren bewust maken van hun kracht, zodat ze in probleemsituaties hun vrienden en zichzelf kunnen beschermen.’

Voor de campagne zocht Neteland ondersteuning bij Sensoa en Safe ‘n Sound. De campagne wordt gevoerd op sociale media en via affiches op de fuiven. Ook de organisatoren van fuiven krijgen een briefing. Naast seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn er nog zaken die het uitgaan onveilig maken zoals overmatig drankgebruik en vechtpartijen. Hier werkt Neteland aan een campagne voor later dit jaar waar organisatoren worden uitgenodigd om mee te schrijven aan de acties.

Van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 september strijkt de Septemberkermis neer in het centrum van Herentals. De kermis is alle dagen open en op de meeste dagen zijn er ook bijzondere activiteiten. Een overzicht:

*Vrijdag 2 september (open van 15.30 uur tot 22 uur): om 18.30 uur officiële opening van de kermis door het schepencollege, gevolgd door een rondgang langs de verschillende kermisattracties voor alle kinderen met muzikale begeleiding van koninklijke fanfare De Noorderzonen en optredens van circusschool Locorotondo en de vendeliers van Alferitax Krawabelli.

*Zaterdag 3 september (open van 14 tot 22 uur): ballonplooi-act en kindergrime door Tommykiko van 15 tot 17 uur.

*Zondag 4 september (open van 14 tot 22 uur): Meet-and-greet met de echte Mickey en Minnie Mouse, Daisy Duck, Super Mario, Spongebob Squarepants en Pikachu van 15 tot 17 uur.

*Maandag 5 september: open van 16 tot 22 uur

*Dinsdag 6 september (open van 16 tot 22 uur): van 16 tot 21 uur: integratiedag met gratis kermisbonnen voor personen met een beperking (info en inschrijvingen via dienstencentrum@herentals.be of 014-28 20 00), van 17 tot 19 uur prikkelarm moment waarbij alle kermisattracties het geluid dempen, de felle lichten dimmen en de flikkerende lichten doven.

*Woensdag 7 september (open van 14 tot 22 uur): die dag is kermissen een stuk goedkoper. Van 14 tot 17 uur kunnen de kinderen die via de school deelnamen aan de kleurwedstrijd hun kortingbonnen aan de kermisattracties inruilen voor kortingskaartjes. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten