• 24/05/2024

Negen weken lang elke avond gratis optredens in ZOOmerbar van ZOO Antwerpen

ANTWERPEN – Een gevarieerd aanbod aan swingende livemuziek, verfrissende cocktails en een unieke setting in het hart van de stad: de ZOOmerbar van ZOO Antwerpen heeft alle ingrediënten voor een perfecte zomeravond in huis. Van vrijdag 30 juni tot en met zondag  3 september is de gratis openluchtbar op het Flamingoplein de place to be.

De ZOOmerbar van ZOO Antwerpen is intussen een vaste waarde tijdens de zomermaanden. Al voor de vijfde keer opent ’t Schoonste terras van ’t Stad een zomer lang de deuren op het Flamingoplein.

De ZOOmerbar maakt zich op voor een XL-editie die al op 30 juni van start gaat en doorfeest tot en met het eerste weekend van september. Dat betekent vijf extra avonden genieten van frisse cocktails, zomerse hapjes en gratis live-optredens onder de feeërieke lichtjes.  

Muziek zit diep geworteld in het DNA van ZOO Antwerpen en dat zullen ook de bezoekers van de ZOOmerbar geweten hebben.

Een hele zomer lang geven uiteenlopende artiesten zeven avonden per week het beste van zichzelf op het podium van de iconische Kiosk. ZOO Antwerpen stelde samen met programmator Jan Cleymans opnieuw een straf en gevarieerd muziekprogramma samen.

Cleymans: ‘Bezoekers mogen zich elke avond aan een ander genre verwachten, van Franse chansons, Nederlandstalige pop, een streepje jazz tot fascinerende Jiddische klezmermuziek. De ZOOmerbar is overigens de ideale plek om nieuwe genres en groepjes te ontdekken.’

De bekende namen zijn niet van de minste. Onder meer de bluesmuzikant Roland Van Campenhout, pianist Danny Wuyts, zangeres Amaryllis Temmerman en zanger-gitarist Jan de Bruijn maken tijdens deze editie hun opwachting.

Ook De Strangers-coverband 4TACT, Simon VC (The Voice) en de Cream Colored Ponies zijn na eerdere succesvolle passages opnieuw van de partij. Op zondag 3 september zorgt poptrio BePop voor een afsluiter met schwung.

In het hart van de zomer, op vrijdag 21 juli, bestaat ZOO Antwerpen 180 jaar. Al sinds 1843 brengt deze unieke locatie mensen samen in de groene oase van de stad.

Speciaal voor deze extra feestelijke editie zet de ZOOmerbar een bijzondere verjaardagscocktail ‘Pink Flamingo’ op de kaart.

Verwacht je aan een gepimpte gin sour die op de koop toe helemaal veganistisch is. Daarnaast zorgen ook verfrissende mocktails en zomerse sangria voor verkoeling.

Honger van al dat dansen? Kom terug op krachten dankzij een gevarieerd aanbod aan zomerse snacks.

De toegang tot de ZOOmerbar is gratis. Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 3 september, zeven dagen per week van 16u30 tot 20u30, op het Flamingoplein. De livemuziek start om 17 uur.

Een greep uit het programma: Old Souls en Vintage Strings: Roland Van Campenhout, Bert Embrechts en Nils De Caster op woensdag 26 juli, 4TACT (De Strangers tribute band) op zondag 30 juli en zondag 27 augustus, Riet op vrijdag 18 augustus en Broken Carpet Jazz Collective op zaterdag 2 september. Volledig programma op www.ZOOmerbar.be. (EM / Foto Jonas VERHULST)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten