• 20/06/2024

Neem een zomer lang deel aan tal van fotozoektochten in Nijlen en Berlaar

NIJLEN – Ben jij een echte speurneus? Ga je graag op pad met de fiets of te voet? Dan heb je voldoende keuzemogelijkheden in Nijlen en zijn deelgemeenten en in Berlaar.

Tot woensdag 31 augustus kan je deelnemen aan de 21ste Fotozoektocht aan Kessel Station van de plaatselijke KWB. Koop een deelnemersbundel . Je betaalt daarvoor vijf euro . Zoek de 32 foto’s die ergens in Kessel zijn genomen. Het zijn details uit het straatbeeld. Volg de aangeduide route op het plan en noteer de straatnaam waar de gefotografeerde details zich bevinden op het antwoordblad. Info: www.kwb.be/kesselstation.

Een tweede fotozoektocht wordt georganiseerd door KWB Bevel. Deelnemen kost vijf euro. Iedere deelnemer heeft prijs. Deelnemen kan tot zondag 4 september. De tocht is 22 kilometer lang. Info: hans.boecstaens@gmail.com.

Gezinsbond Nijlen organiseert voor het zesde jaar op rij een zomer-fotozoektocht voor jong en oud, tot en met woensdag 21 september. Je kan zowel een korte als lange route wandelen of fietsen.

Tijdens de korte route zoek je foto’s en geef je de juiste oplossing op de vraag. Tijdens de lange route zoek je alle foto’s en zet je ze in de juiste volgorde. Het deelnameformulier is te koop in het Kempens Diamantcentrum in de Spoorweglei in Nijlen.

In het najaar worden enkele prijzenpakketten verloot onder de inzendingen van de deelnemers. Info: https://nijlen.gezinsbond.be/

Samen met Suske en Wiske kan je de plekjes ontdekken waar bijen  graag komen. Daar mag je even stoppen en uitrusten. Op de pijlen staan allerlei vragen, soms gemakkelijk, soms moeilijk. Weet jij het antwoord?

De bijenfietsroute is een samenwerking tussen lokaal bestuur Nijlen en lokaal bestuur Berlaar. Breng je antwoorden binnen en ontvang het unieke Suske en Wiske stripje ‘Het blije bijenteam’. Info en downloaden van de route: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/bijenfietsroute-met-suske-en-wiske/edefe956-36a7-4d6e-9f4a-39ada40e7261. Deelnemen kan tot 31 augustus.

Maak met je gezin, familie, vrienden, vereniging, team, buren, … een leuke foto of selfie op de grote schommelbank in het Soldatenbos in Kessel en win voor jouw gezelschap lokale ijsjes.

Stuur je schommelbankfoto vóór donderdag 15 september naar bekend@nijlen.be. De jury kiest de vijf leukste foto’s. De winnaars ontvangen een bon ter waarde van 30 euro bij één van de vijf lokale ijsjeshandelaars.

De winnende foto’s verschijnen op www.bekendinnijlen.be en in de najaarseditie van BEKEND. Je kan de schommelbank in het Soldatenbos bereiken via de dreef langs ingang Liersesteenweg 133 of langs ingang Marnixdreef ter hoogte van nr 84. (EM / Afbeelding Gemeente Nijlen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten