• 24/06/2024

Nadenken over toekomst kerk Ginderbuiten, SCK CEN breidt uit

MOL – Lokaal bestuur Mol nodigt alle inwoners van Ginderbuiten uit op donderdagavond 9 februari voor de startvergadering over de toekomst van de kerk van Ginderbuiten (zie foto). Er wordt stipt gestart om 20 uur in de parochiezaal van Ginderbuiten (Kapellestraat 90). Ook alle vertegenwoordigers van lokale verenigingen zijn welkom.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘De kerk van Ginderbuiten werd in het kerkenplan aangeduid als een kerk die niet geselecteerd wordt voor de eredienst. Het kerkenplan werd voor onze gemeente in 2016 unaniem goedgekeurd door de bisschop en de gemeenteraad. De kerk wordt momenteel niet meer gebruikt voor de erediensten. Op dit moment is er evenwel nog niets beslist over de toekomst van het kerkgebouw. De herbestemming van het kerkgebouw verloopt volgens het afwegingskader dat de gemeenteraad in juni 2018 goedkeurde.’

‘Tijdens deze startvergadering krijg je toelichting over het kerkenplan en het afwegingskader dat in onze gemeente wordt gebruikt voor het herbestemmen van de kerken die niet meer worden gebruikt voor de eredienst. Daarnaast gaan we in kleine groepjes aan de slag om te kijken of in Ginderbuiten de behoefte en het draagvlak bestaan om het kerkgebouw een nieuwe, lokale invulling te geven. Tijdens de startvergaderingen brengen we samen alles in kaart én kijken we of een vervolgtraject voor een nieuwe, lokale invulling is aangewezen.’

Wil je aanwezig zijn en deelnemen aan de startvergadering? Schrijf je dan in via www.gemeentemol.be/herbestemmingkerkginderbuiten of via 014 33 07 11.

Afgelopen zondag kon je voor het laatst deelnemen aan de winterse verhaalwandeling ‘Jacquot en de Lichtzoeker’. Meer dan 280 wandelaars vulden achteraf een wedstrijdformulier in. Tien deelnemers werden geloot en winnen het kinderboek ‘Jacquot en de Lichtzoeker’.

De winnaars die een boek mogen ophalen kregen persoonlijk een mailtje. Het zijn Lore Hooyberghs, Danny Engelen, Lotte Ooms, Nathalie Brauweraerts, Lucas Brzyk, Alexander Nuyts, Natalie Alderson, Liesbeth Bastiaens, Peter Lommelen en Kristine Hoes.

Het kinderboek ‘Jacquot en de lichtzoeker’ is te koop bij de dienst toerisme en in de betere boekhandel. Het boek duikt in het leven van Jakob Smits. Het kost twintig euro.

SCK CEN wil een nieuwe productiefaciliteit voor medische radio-isotopen bouwen. Nog tot en met vrijdag 3 februari loopt hiervoor een openbaar onderzoek. Je kan het dossier tot deze datum – na afspraak – inkijken op de milieudienst. De bouw van het zogeheten CRF-gebouw betekent een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen kanker. Het gaat om een vergunningsaanvraag voor een inrichting van klasse IIA. Dat is dezelfde categorie als de universitaire ziekenhuizen in ons land.

SCK CEN zet de opgebouwde nucleaire expertise volop in voor de strijd tegen kanker. Zo speelt de BR2-reactor van het nucleaire onderzoekscentrum al sinds jaar en dag een cruciale rol in de productie van medische radio-isotopen. Dat zijn radioactieve stoffen die in de nucleaire geneeskunde gebruikt worden voor diagnose en behandeling van kanker. (EM / Foto Gemeente Mol))

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten