• 20/06/2024

Naar 50 000 vaccins in Pallieterland, opnieuw Zomer-Pret-School in Nijlen

NIJLEN – Tot nu toe werden er 41 359 vaccins gezet in Vaccinatiecentrum Pallieterland (Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen, Ranst) en telde men 585 ‘no-shows’. In de week van 31 mei verwacht men het 50 000ste vaccin. Opgelet, dit is niet de 50 000ste inwoner die volledig gevaccineerd is. De meeste vaccins moet je tweemaal krijgen. Tijdens diezelfde week zullen er in totaal een kleine 7 000 vaccins toegediend worden. Alle risicopatiënten zijn uitgenodigd. In de brede bevolking zit men nu aan geboortejaar 1966.

Rik Verwaest (N-VA), waarnemend burgemeester van Lier: ‘Alle 65-plussers uit onze eerstelijnszone kregen hun eerste prik. In de leeftijdscategorie 18-64 jaar is dat 25,88 procent. 40,35 procent van de 65-plussers is al volledig gevaccineerd, bij de 18-64-jarigen is dat 8,79 procent Hiermee ligt de vaccinatiegraad iets hoger dan het Vlaamse gemiddelde.’

In samenwerking met Younited (Straathoekwerk, Stad Lier) en woonatelier (Stad Lier) wordt een mobiel vaccinatiemoment georganiseerd voor dak- en thuislozen in het Dienstencentrum Het Schoppeke. De komende maanden bekijkt men hoe en waar er nog meer mobiele vaccinatiemomenten kunnen worden georganiseerd om de meest kwetsbare groepen te bereiken met een COVID-vaccin. Op woensdag 23 juni om 19 uur is er, in samenwerking met het Heilig Hart Ziekenhuis, een online infomoment over COVID-vaccinatie bij jongeren. Meer info hierover volgt later. Eerstelijnszone Pallieterland ontwikkelde een eenvoudige infographic die het risico op bloedklonters in een duidelijk perspectief wil plaatsen. De kans op een bloedklonter ten gevolge van een Astra Zeneca-vaccin is 41 250 keer kleiner dan het risico op een bloedklonter bij het doormaken van een COVID-infectie.

In samenwerking met Speelplein Boemerang organiseert lokaal bestuur Nijlen ook dit jaar de Zomer-Pret-School. Het is de perfecte combinatie van een halve dag pure pret en er op los spelen op Speelplein Boemerang en een halve dag spelenderwijs aan de slag gaan met taal, rekenen, beeldende vorming en STEM. Het gaat om drie weken voor leerlingen uit het lager onderwijs. De inschrijvingen starten op dinsdag 25 mei.

‘Het Leeratelier’ brengt op een speelse manier leerstof bij in taal en rekenen, met de focus op het ervaren van succes en psychosociaal welbevinden. Academie Nijlen en githo nijlen dompelen de kinderen onder in KUNST en STEM (enkel voor de derde graad). De leerlingen van het eerste, tweede, derde en vierde leerjaar kunnen enkel voor de volledige twee weken (van maandag 5 tot en met vrijdag 16 juli) deelnemen aan de Zomer-Pret-School. Dit kost 60 euro. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar betalen voor één week (van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juli) 30 euro. (zes euro per dag, drankje en versnapering in voor- en namiddag zijn inclusief). UiTpas houders met kansentarief betalen twaalf euro voor twee weken. De derde graad betaalt dan voor één week zes euro. Inschrijven kan vanaf dinsdag 25 mei tot drie dagen voor de start van de week Zomer-Pret-School, via https://nijlen.ticketgang.eu. Daar vind je ook de diverse data. Per graad kunnen maximum zestien kinderen deelnemen. Kinderen kunnen tussen 9 uur en 9u20 toekomen. Er is vooropvang mogelijk vanaf 8u30. De dag loopt tegen 16 uur ten einde. Kinderen kunnen afgehaald worden tussen 16 uur en 16u10. Speelplein Boemerang en de Zomer-Pret-School vinden plaats in de Goezo! basisschool in de Klokkenlaan in Nijlen. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten