• 17/06/2024

Na twee jaar afwezigheid keert Schorvoort for Life terug

TURNHOUT – Schorvoort for Life is een groep vrienden die al tien jaar een aantal activiteiten organiseert in het kader van Music For Life / de Warmste Week. Na twee jaar rekening gehouden te hebben met de coronacrisis met eerder kleinschalige activiteiten en activiteiten in open lucht, is de organisatie maar wat blij dat ook het eindejaarsevenement terug plaats kan vinden.

Dit jaar verleent Schorvoort for Life steun aan Theater Stap: een op en top Turnhouts professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking uit de ruime regio centraal staan. Het gezelschap zoekt fondsen om een nieuw busje aan te kopen om de ‘Stappers’, hun acteurs, te kunnen vervoeren van en naar repetities en voorstellingen. Schorvoort for Life vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 december vanaf 12.30 uur in de Parochiezaal aan de Schorvoortberg.

Nico Verhoeven: ‘Gezelligheid en plezier staan centraal bij Schorvoort for Life. We steunen een fantastisch doel en, niet minder belangrijk, we bouwen aan de gemeenschap van Schorvoort. Kom dus gerust af en deel mee in de gezelligheid van de dag.”

Vanaf 12.30 uur tot 3 uur draait DJ Celle echte (vinyl) plaatjes. Maak je keuze uit Celle’s platenbakken voor één euro. Een mooie aanvulling op de DJ is Platenbeurs for Life (van 12.30 uur tot 17.30 uur) want vinyl is en blijft hot. Kom snuisteren in meer dan 30 meter platenbakken. Verschillende standhouders brengen hun zwart goud mee. Ook tussen 12.30 en 17.30 uur krijg je de mogelijkheid om kaart- en gezelschapsspellen te spelen.  Meer dan 40 ploegen van minstens drie personen strijden voor een  wisselbeker en de titel Turnhouts Winter Kubb Kampioen 2022. Warmgooien kan vanaf 12.30 uur. De wedstrijden starten stipt om 13 uur. Tegen 17 uur kent men de winnaar.

Serendipity Sound System is een volledig mobiele handgemaakte soundsystem, vervaardigd uit en samengesteld met her en der gevonden en gerecycleerde materialen. De soundsystem wordt aangedreven door energie van een door de zon opgeladen batterij.

In de parochiezaal kan je, dankzij de Digitale Fotogroep Turnhout, een kerstfoto laten maken in  een feeëriek winterlandschap. Verkleedattributen zijn uiteraard aanwezig. .

Vanaf 20 uur is iedereen welkom in de parochiezaal voor een dansavond. De spelers van Theater Stap presenteren alvast hun lievelingsplaatjes.

Verhoeven: ‘Wat ons betreft is Schorvoort for life een ideale remedie tegen die o zo donkere dagen voor Kerstmis. 17 december wordt in Schorvoort (waar er sowieso al een microklimaat heerst) zonder twijfel de warmste dag van het jaar.’

‘De dagen voorafgaand aan Schorvoort for Life trekken vrijwilligers Schorvoort rond om steunkaarten te verkopen. Zo kunnen zij die niet aanwezig kunnen zijn toch hun centje bijdragen.

Bekijk hier het promofilmpje: https://youtu.be/JW8AXgD4OZY. (EM / Foto Schorvoort for Life)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten