• 21/06/2024

Na renovatie heeft ook Deurne, na Merksem, een volwaardige atletiekpiste

DEURNE – De atletiekpiste van Park Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan kreeg het afgelopen jaar een grondige renovatie. De piste in Deurne wordt intensief gebruikt door meer dan 1 500 leden van drie atletiekclubs (Antwerp Athletics, Beerschot Vrienden Atletiek Club en Brabo Atletiekclub). Daarnaast staat ze gratis ter beschikking voor individuele lopers wanneer er geen clubs of scholen sporten. De renovatie kostte bijna 1,2 miljoen euro, waarvan Sporting A het grootste deel voor zijn rekening nam. Vlaanderen gaf een subsidie van 260 000 euro.

Peter Wouters (N-VA), schepen van sport: ‘Antwerpen is een stad met veel lopers. Vóór deze renovatie was er enkel in Merksem een gehomologeerde piste van 400 meter beschikbaar. Het is de ambitie van de stad om in elk geografisch deel van Antwerpen in te zetten op voldoende kwaliteitsvolle infrastructuur. Zo wordt getracht om te investeren in kwaliteitsvolle atletiekpistes op strategische locaties.’

De stad verving de volledige toplaag van de piste aan de Ruggeveldlaan, zodat ze voldoet aan de eisen van de atletiekbond. Ook de goten en de bestrating rondom en de borstwering werden vernieuwd. Het ontharden van de buitenranden zorgt dan weer voor een betere waterbuffering bij hevige regenval. Bovendien is het systeem voor tijdsregistratie vernieuwd, en zal dat in de toekomst vanop afstand aangestuurd kunnen worden.

Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van sport: ‘Met onze Sportspurt zetten we een investeringsproject van 185 miljoen euro op touw dat de sportinfrastructuur naar een hoger niveau moet tillen. Ik ben tevreden dat de Antwerpenaren meesurfen op deze golf van sportoptimisme. ’De structuur van natuur- en recreatiepark Park Groot Schijn is zo opgebouwd dat alle (sport)infrastructuren met elkaar en het park verbonden zijn. Ze zijn voor elke parkbezoeker toegankelijk en zichtbaar. Op deze manier ziet de passant de infrastructuur als een integraal en toegankelijk onderdeel van het park, wat de beleving vergroot. Daarnaast maakt de piste onderdeel uit van een sportcluster met ook voetbal, skaten, korfbal en het zwem- en schaatscomplex Sportoase Groot Schijn. Binnen enkele jaren komt daar ook nog een nieuwe sporthal van de nabijgelegen Spectrumschool bij.

Wouters: ‘In Park Groot Schijn kan de Antwerpenaar helemaal opgaan in de natuur en de sport. De vernieuwde atletiekpiste is de volgende mijlpaal in de uitbouw van deze groene, toegankelijke en bereikbare sportcluster en bewijst dat Sporting A meer dan ooit on track is om de nood aan kwaliteitsvolle en laagdrempelige atletiekinfrastructuur te lenigen. Als echte loopstad willen we ál onze lopers op hun wenken bedienen. Daarom is het ook zo belangrijk dat niet alleen de atletiekclubs en scholen een toppiste op maat krijgen, maar ook dat de vele individuele lopers het hele jaar door én kosteloos aan hun trekken kunnen komen.’ Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘De renovatie van de atletiekpiste is de kers op de taart van de ontwikkeling van Park Groot Schijn. Nadat eerst het speelbos, de sportkamer, het zwembad en de schaatsbaan werden gerealiseerd kregen onze atletiekclubs een nagelnieuwe tartanpiste. Eerste afspraak voor de recreatieve lopers is de de Rivierenhofloop op zaterdag 21 mei. Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/openluchtlocaties/sportpark-ruggeveld-deurne. (EM / Foto Sporting A)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten