• 23/04/2024

Na extra gemeenteraad: Rijkevorsel voert alcoholverbod in

RIJKEVORSEL – Burgemeester Dorien Cuylaerts van Rijkevorsel (zie foto) heeft vanavond een extra gemeenteraad bijeengeroepen. Aan de leden van de gemeenteraad werd voorgelegd om het uniform gemeentelijk politiereglement (UGP) aan te passen om alcoholmisbruik op publiek domein in Rijkevorsel te bestrijden.

Cuylaerts: ‘De laatste tijd ontvangen wij vele signalen van overlast veroorzaakt door voornamelijk seizoenarbeiders en personen van allochtone origine. Het gaat om inwoners die klachten formuleren over openbare dronkenschap, vandalisme, verbaal en/of fysiek geweld, (nacht)lawaai, zwerfvuil, wildplassen, … Niet zelden blijkt deze overlast gelinkt aan overdadig drankgebruik. Verschillende bewoners geven bovendien aan dat ze bang zijn om bepaalde locaties in Rijkevorsel te betreden.’

Omdat de zomervakantie voor de deur staat, een periode waarin redelijkerwijs te verwachten valt dat de overlast nog zal toenemen, verzocht de burgemeester om het uniform gemeentelijk politiereglement bij hoogdringendheid aan te passen. In de politieverordening staat al vermeld dat het verboden is om tussen 22 en 7 uur alcoholhoudende dranken te gebruiken op de openbare weg of het openbaar domein, buiten de terrassen en andere toegelaten activiteiten op openbaar domein.

Aangezien de overlast zich ook overdag manifesteert, heeft de gemeenteraad het verbod uitgebreid naar vrijdagen, zaterdagen, zondagen, feestdagen en de dagen voorafgaand feestdagen (uitgezonderd 31 december en 1 januari).

Het alcoholverbod geldt specifiek voor de bebouwde kom van het centrum van Rijkevorsel, buiten de terrassen en andere toegelaten activiteiten,
de sites van het winkelcentrum Breebos en de Lidl-winkel, en hun omliggende parkings. (EM / Foto Gemeente Rijkevorsel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten