• 19/05/2024

Na CEO neemt nu ook voorzitter van raad van bestuur ziekenhuis Geel ontslag

GEEL – De raad van bestuur van Ziekenhuis Geel kwam met spoed bijeen. Tijdens deze vergadering nam Gelenaar professor Emiel Wouters (70, zie foto) ontslag als voorzitter en bestuurder van de raad van bestuur. Hij heeft een voortrekkersrol gespeeld wat de netwerkvorming betreft.

Volgens Wouters was er een ‘niet-overbrugbare vertrouwensbreuk ontstaan met betrekking tot de beëindiging van de samenwerking met de algemeen directeur’.

Dr. Wouters was sinds 2019 voorzitter van de raad van bestuur. Hij  was sinds 1984 werkzaam als longarts in het Maastricht University Medical Center. Daar werd hij in 1992 hoofd van de afdeling longziekten en voorzitter van de vakgroep Pulmonologie. Als medicus heeft hij als aandachtsgebieden COPD en astma.

Professor Wouters vervult verscheidene internationale bestuurlijke functies en is auteur van meer dan 850 publicaties. Verder wordt hij frequent uitgenodigd als spreker op nationale en internationale congressen.

In een persbericht zegt hij dat niet alleen werken in de zorg teamwork vraagt, maar dat de organisatie van een complex gegeven zoals een ziekenhuis ook samenwerking nodig heeft. 

 Ann De Bal neemt voorlopig de taak van waarnemend voorzitter op zich en dr. Luc Verguts is aangesteld als waarnemend ondervoorzitter. (EM / Foto Ziekenhuis Geel)

  

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten