• 19/05/2024

Na 20 jaar geen sleet op Miss Hamamelis in Arboretum Kalmthout

KALMTHOUT – Conservator Abraham Rammeloo van Vlaanderens mooiste plantentuin, het Arboretum in Kalmthout , stelde vandaag met trots de laureaten voor van de twintigste editie van de verkiezing van Miss Hamamelis. Opvallend daarbij: de gele toverhazelaar veroverde zowel bij de publieksjury als bij de vakjury de titel een extra onderscheiding.

Bij de verkiezing komen vijf soorten hamamelis in aanmerking: de gele, oranje, rode, de best geurende en de globaal allerbeste. Ludo Van Aert pakte naast de publieksprijs van beste gele ook de onderscheiding van best geurende terwijl de gele toverhazelaar van Greta Van Aert door de vakjury ook beloond werd met de titel van algemeen de allerbeste.

In de categorie oranje eindigde Johan Possemiers bij het publiek op het hoogste schavotje maar die eer viel hem tevens te beurt in de categorie van allerbeste.

Chris van Looveren mocht het spreekwoordelijke podium van publiek en vakjury op voor haar rode toverhazelaar terwijl de vakjury Mieke Uyttenhouwen en Eugeen Wouters respectievelijk beloonden als primus van de oranje en meest geurende hamamelissen.

‘2024 is zonder twijfel het topjaar van alle verkiezingen’, opende Abraham Rammeloo het officiĆ«le gedeelte van de verkiezing. ‘Nooit eerder bezochten zoveel bezoekers het arboretum om te genieten van de kleurenpracht van de toverhazelaars. Dat onderstreept het leuke en ludieke van onze jaarlijkse actie nog in volle bloei is . Ik ben onze bezoekers dan ook heel dankbaar dat zij dit evenement zo waarderen.’

Luc WUYTS

šŸ¤ž Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten