• 14/06/2024

N-VA voortaan met nieuwe fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad

ANTWERPEN – Koen Laenens (zie foto)  neemt tijdens de Antwerpse gemeenteraad van 28 juni de fakkel over van Johan Klaps als N-VA-fractieleider.

Laenens werd verkozen tijdens de lokale verkiezingen van 2012. In januari 2015 werd hij voorzitter van de commissie veiligheid van burgemeester Bart De Wever. Van 2014 tot 2019 leidde hij de afdelingswerking van N-VA Deurne.

Laenens: ‘Ik wil bij deze Johan van harte danken om deze nieuwe ploeg de afgelopen drie jaar op sleeptouw te nemen en ons te coachen. De meeste van onze fractieleden zijn geen fulltime politici.’

‘Zij combineren hun politiek mandaat met hun job. De combinatie fractieleider en steeds drukker wordende job waren aanleiding tot deze beslissing. Johan blijft wel gewoon zetelen als gemeenteraadslid. ‘

‘Bij de start van het nieuwe politieke jaar zal deze ploeg klaarstaan, om in een post-Covid tijdperk er terug stevig in te vliegen.’

‘Het verlangen om opnieuw fysiek samen te komen, na maanden naar schermpjes te zitten turen is enorm groot.’

Naast zijn politiek engagement geeft Laenens nog fulltime les (Aardrijkskunde-Geschiedenis-Godsdienst-Mens&Samenleving) in een secundaire school op Linkeroever.

Klaps werd in 2010 voorzitter van N-VA Berchem. Twee jaar later werd hij verkozen als gemeenteraadslid in Antwerpen.

Na de federale verkiezingen van 2014 geraakte hij – als opvolger van Jan Jambon – in de Kamer.

Toen N-VA uit de coalitie stapte nam Jambon opnieuw zijn plaats in ten nadele van Klaps, die tijdens de verkiezingen van 2018 niet werd herkozen.

Klaps werd zelfstandig consultant. . Hij richtte Madaster op in België, een kadaster voor materialen.

In dit online platform worden gebouwen geregistreerd inclusief de materialen en producten die zich er in bevinden. Madaster wordt eind dit jaar actief in ons land. (EM / Foto Stefan Lambrechts)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten