• 23/06/2024

N-VA Lint herschikt bevoegdheden schepenen, Rudy Verhoeven burgemeester

LINT – Zoals bij de aanvang van de legislatuur werd afgesproken, zet Harry Debrabandere (N-VA), burgemeester van Lint,  een punt achter zijn politieke carrière.

Hij zette zijn eerste stappen in de politiek bij de toenmalige Volksunie. Dit werd later Lint 2000 en nog later NVA-Lint.

Sinds 1980 zetelde hij onafgebroken in de gemeenteraad. Hij was oppositielid,  schepen, voorzitter van de gemeenteraad en burgemeester.

Vanaf 1 januari 2022 neemt Rudy Verhoeven (zie foto) de fakkel over en wordt hij burgemeester. In de vorige legislatuur was hij OCMW-voorzitter en sinds begin 2019 schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening, mobiliteit en woonbeleid.

Hij wordt ook de voorzitter van de gemeenteraad. Hans Devriese, gemeenteraadslid en fractieleider van N-VA Lint, zal Rudy vervangen als schepen.

Hans is sinds januari  2020 gepensioneerd. Hij werkte in de ouderensector als dienstencentrumleider en als woonzorgcentrum-directeur.

Hij studeerde biomedische wetenschappen richting gerontologie. Sinds 2013 is hij politiek actief.

Vorige legislatuur zetelde hij in de OCMW-raad en sinds 2019 is hij fractieleider/gemeenteraadslid en lid van het Bijzonder Comité.

De plaats van Debrabandere in de gemeenteraad zal overgenomen worden door Bert Everaert.

Ook Malika De Prins stopt eind dit jaar als gemeenteraadslid wegens te drukke beroepsbezigheden.

De combinatie was niet langer haalbaar. Haar vader Michel De Prins zal haar vervangen. Annemie Janssens blijft op post als schepen al zijn door deze wissels de schepenbevoegdheden herbekeken en lichtjes herschikt.

Ze zien er nu als volgt uit:

*Rudy Verhoeven:  algemeen beleid, politie en veiligheid, patrimonium en erfgoed, communicatie, burgerzaken, ruimtelijke ordening en gemeentelijke vernieuwing.

*Annemie Janssens: kinderopvang en Huis van Het Kind, onderwijs, jeugd, cultuur, sport, bib en feestelijkheden

*Hans Devriese: mobiliteit, woonbeleid, toerisme, lokale economie, burgerbetrokkenheid en burgerbudget.

Aan de bevoegdheden van de andere schepenen, Stanny Tuyteleers en Caroline Van der Heyden (beiden CD&V), wijzigt niets. (EM Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten