• 17/06/2024

Pommelien Thijs Pennenzakkenrock 2023

N. Destadsbader, Maksim, Pommelien en Metejoor volgend weekend in Essen

ESSEN – Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus gaat in Essen voor de vijfde keer Hans Francken Invites door. Het festival, onder leiding van producer en muzikant Hans Francken, wist de populairste artiesten van het moment te strikken voor een weekend vol meezingers en danspassen. Het publiek kan zich onder meer verwachten aan Niels Destadsbader, Maksim, Pommelien Thijs (zie foto) en Metejoor. 

Het eerste weekend van augustus zal in Essen en omstreken in het teken staan van muziek, feest en dans. Bezielers en streekgenoten Hans Franken en Dave Vercauteren zetten er voor de vijfde keer het Hans Francken Invites festival neer. Francken is onder meer bekend van zijn werk als toetsenist bij Clouseau, producer van talloze albums uit de Belpop geschiedenis, bandleider bij The Voice van Vlaanderen en bovendien is hij de ontdekker van Metejoor. 

 Het festival komt op de proppen met een stevig programma. Vrijdag 4 augustus staan Niels Destadsbader en Maksim Stojanovic op de planken. Zaterdag komen onder meer Metejoor en Pommelien Thijs optreden in Essen. We trappen een open deur in als we stellen dat dit twee van de populairste artiesten van het moment zijn in ons land. Op de Gentse Feesten moest men de Korenmarkt afsluiten omdat er teveel volk was op het plein. Metejoor heeft dan weer zijn eigen docuserie op Streamz.

 Op zaterdag zal ook de Hans Francken band te zien zijn. Het recept is simpel: Hans Francken nodigt grote kleppers uit om mee te spelen met z’n band. Gustaph, die ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival dat in mei in Liverpool plaatsvond, zal ook langskomen en met de band optreden. Francken noemt het zelf een proeverij van twee uur met alleen maar de grootste hits van iedereen die aansluit.’ Het festival gaat er prat op dat er steeds een aantal special guests aanwezig zijn. Zo werd  Judith Van Hirtum al aangekondigd, de Rising Star van MNM van 2022. Later wordt er trouwens nog een naam gelost. Hou hiervoor de sociale media van HF Invites in de gaten. Info: www.hfinvites.be

 Er is echter nog veel meer te doen in Essen tijdens het tweede deel van de zomervakantie. De derde editie van de Kobiekaravaan trekt – net als tijdens de vorige zomervakantie – volop langs de Essense wijken. De bijhorende kiosk wordt op donderdag 10 augustus geplaatst in de wijk Horendonk. In het voorprogramma treedt Katy Too op. Hoofdgast is Gunther Neefs. Iedereen mag een eigen stoel of picknickdeken meenemen. Vzw Kobie zorgt voor de drankstand en er is een hapje voorzien.

Samen met Tatteljee brengt vzw Kobie opnieuw openluchtfilms tijdens ‘Zomer in Tatteljee’ (ZiT). Op zaterdagen 19 augustus en 2 september kan je kosteloos afzakken naar hun tuin. De films starten om 21.30 uur en hebben met ‘De acht Bergen’ een serieuze Belgische tint. De afsluiter is ‘Elvis’.

Na meer dan zestien jaar komt het het fifties feest Radio Modern  – dat uitgroeide tot Bal Populaire – naar het park van de Oude Pastorij en dit op vrijdag 8 september. Het concept was van meet af aan een hit en brengt jong en oud op de dansvloer. Deze totaalbelevenis met haar vaste elementen zoals een flamboyante host, een coole deejay, knallende band, een beauty boudoir voor de dames, een fotodecor en een bijhorende dansles is gratis en start om 16  uur. Het is de ideale afterwork activiteit.

Bij alle activiteiten van vzw Kobie kan je je UiTPAS gebruiken, dat is een spaarkaart waarmee je punten kan omruilen tegen voordelen. Heb je het financieel moeilijk? Dan heb je mogelijk recht op een UiTPAS aan kansentarief. Daarmee krijg je 80 procent korting bij deelname aan een activiteit. Info: www.essen.be/uitpas, www.essen.be/parkzomert,  www.essen.be/kobieonto. (EM / Foto Ronny MULLENS)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten