• 24/06/2024

Muurschildering toont hoe Wilrijkse scholieren dromen van groener Europa

WILRIJK – Dankzij het #EuropeStreetArt-initiatief van de Europese Commissie heeft het district Wilrijk in Antwerpen een nieuwe muurschildering die een groener en duurzamer Europa promoot.
De muurschildering toont een wereldbol omringd door groene en duurzame elementen, zoals zonnepanelen en windturbines.


Het 180m2 kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Artoon in samenwerking met zesdeklassers van de Neerlandschool en hun leraren. Naast het bevorderen van groenere oplossingen in Europa, is het project ook bedoeld om gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen. Het werd onthuld op 31 mei 2024 en maakt deel uit van een project met zeven muurschilderingen in België.

De andere vier muurschilderingen in België zijn geïnspireerd op onderwerpen als culturele diversiteit en gelijkheid.
De muurschildering van de Neerlandschool richt zich op duurzaamheid en is de derde installatie in de serie.

Kunstenaar Artoon was onder de indruk van de creativiteit en de ideeën die de studenten inbrachten.
De studenten hebben het thema bedacht en bijgedragen aan het ontwerp.
Door StreetArt te gebruiken als medium, hoopt het initiatief jongeren te inspireren en te informeren over belangrijke kwesties.

Het project heeft tot doel jongeren te betrekken bij de creatie en viering van Europese thema’s via StreetArt, en werd goed ontvangen door de gemeenschap en er wordt al nagedacht over toekomstige muurschilderingen in de omgeving.

De inauguratiebijeenkomst werd bijgewoond door studenten, schooldirecteuren, de kunstenaar, de lokale overheid en vertegenwoordigers van de Europese Commissie..
EuropeStreetArt is een voorbeeld van hoe kunst kan worden ingezet om belangrijke thema’s onder de aandacht te brengen en gemeenschappen te verenigen.

Foto’s Sylvie Michele

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten