• 20/06/2024

Musical Red Star Line in theater Puurs, cast bezoekt gelijknamig museum

ANTWERPEN – Vandaag verzamelde de hoofdcast van de nieuwe spektakel-musical Red Star Line zich in het gelijknamige museum. Ze werden er ondergedompeld in een brok historische verhalen en geschiedkundige achtergrond. Met dit bezoek werden de repetities officieel afgetrapt en start voor de cast een bijzonder intensieve periode waarbij ze dit verhaal voor het eerst tot leven zullen brengen. De wereldpremière is voorzien voor zondag 19 maart.

De stad Antwerpen was – einde negentiende, begin twintigste eeuw – het vertrekpunt van waar de grote oceaanstomers van de Red Star Line rederij richting Noord-Amerika vertrokken. Rond dit thema opende in 2013, ter hoogte van de originele bolders op Het Eilandje, het Red Star Line Museum. Rond deze nieuwe productie is een nauwe samenwerking opgezet met de stad Antwerpen en het Red Star Line Museum.

Het museum laat zich inspireren op het verhaal van de rederij en de levensverhalen van de Red Star Line-passagiers, die in de authentieke gebouwen van het museum worden verteld. Voor de cast van de nieuwe spektakel-musical Red Star Line is een bezoek aan dit museum dan ook eten en drinken waar ze inspiratie en historische achtergrond uit kunnen putten.

Karen Moeskops, directeur Red Star Line Museum: ‘Al bijna tien jaar brengt het Red Star Line Museum het historische verhaal van mensen die eind negentiende eeuw alles achterlieten voor een beter leven in Amerika. Het museum doet bezoekers nadenken over vroeger, maar legt ook linken naar migratie nu en in de toekomst.’

‘Het is dan ook fantastisch dat de verhalen van de landverhuizers Studio 100 inspireren tot een groots opgezette musical. En hoewel de musical uiteraard fictie is, is het erg fijn te merken hoe gepassioneerd de ploeg van Studio 100 voor en achter de schermen met het historische materiaal aan de slag gaan. Wij kijken als museumteam alvast uit naar de première.’

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: ‘Met de start van de repetities zitten we in de laatste rechte lijn. Voor zowel de cast als de crew volgt nu een intensieve én uitdagende periode om deze grootse voorstelling, waar jaren van voorbereiding aan vooraf ging, voor het eerst tot leven te brengen. Het aftellen naar de grote wereldpremière op 19 maart is nu definitief begonnen.’

De cast bestaat uit Jonas Van Geel & Jelle Cleymans (Jan), Lotte Stevens & Ianthe Tavernier (Marie), Charlotte Boudry & Charlotte Verduyn (Louise), Peter Van den Begin & Peter Van de Velde (Walter), Carry Goossens & Frans Van der Aa (Jakob), Free Souffriau & Laura Seys (Martha), Marleen Merckx & Vera Mann (Rosalie), Jan Schepens & Peter Thyssen (Jef), Nordin De Moor, Michiel De Meyer & Leendert De Vis (Cyril), Hilde Van Wesepoel & Goele De Raedt (Zulma) en Dirk Van Vaerenbergh & Ludo Hoogmartens (Odillon).

Red Star Line is de grote opvolger van de iconische succesmusical 40-45. Het belooft opnieuw een emotionele rollercoaster te worden met een unieke live-beleving. De bezoekers worden ondergedompeld in een wonderlijk spektakel dat je meeneemt in een ongezien avontuur, van Antwerpen tot New York, op het land en op het water. Op dit moment zijn er al meer dan 150 000 tickets de deur uit. Er zijn verlengingen aangekondigd tot en met oktober.

Het verhaal speelt zich af in het Antwerpen van 1923 wanneer passagiers inscheping voor  een passagiersboot van de Red Star Line. Honderden reizigers, hun koffers volgestouwd met illusies en hoop op een beter leven. Sommigen onder hen zullen hun droom realiseren, voor anderen wordt het avontuur één grote teleurstelling… Tickets & info via www.redstarline.nu. (EM / Foto Studio 100)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten