• 21/06/2024

Murray haalt het van Tiafoe na spektakelstuk van bijna vier uur, Bergs out

MERKSEM – Andy Murray (ATP 172) speelt donderdag in de tweede ronde van de European Open in de Lotto Arena tegen Dieter Schwartzman (ATP 14). De Brit haalde het vanavond na een een bloedstollende wedstrijd tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 48, zie foto) met 7-6,  6-7, 7-6. Jammer voor Zizou Bergs, die nadien aan de bak moest op een ogenblik dat uiteraard heel wat fans de Lotto Arena al hadden verlaten.

Het was de derde maal dat Murray en Tiafoe tegenover elkaar stonden. De eerste keer won de Amerikaan, in de tweede ontmoeting – deze zomer – trok de voormalige nummer één van de wereld aan het langste eind. Murray liep in set één al meteen uit naar 3-1 en het zag er echt niet goed uit voor Tiafoe toen hij zich na het volgende spelletje moest laten verzorgen aan de rug. Maar het was slechts schijn want de Amerikaan kreeg een setbal bij 5-4. Hij maakte het niet af en Murray pakte de set met 7-6 (7/2). We waren 1u20’ ver.

In de tweede set werd het al vlug duidelijk dat het opnieuw op een tie break zou uitdraaien. Geen van beide spelers gaf een krimp. Tafoe wisselde de meest domme fouten af met waanzinnige punten. De Amerikaan liep naar 6-3 uit en won uiteindelijk met 7-5. Murray maakte een vermoeide indruk aan het eind van de set maar dat was slechts schijn. Pure waanzin ook in de beslissende set. Beide spelers bleven aan elkaar gewaagd, tot en met de tie break. Na 3u48’ en bij zijn tweede wedstrijdbal maakte Murray het af: 8-6.

Het duurde tot even voor middernacht voor Murray aan zijn persconferentie begon. ‘Ik heb lang gepraat met Tiafoe na de wedstrijd. Dat gebeurt niet vaak. Ik denk dat ik het maar éénmaal heb meegemaakt en dan was dan nog omdat we op de Koningin moest wachten. En eerlijk? Ik heb nog nooit zo’n wedstrijd op de Tour gespeeld. Dit was onvoorstelbaar. Zo zie je maar. Soms zeggen de mensen: die of die speler heeft vijf wedstrijden  op een week tijd gespeeld maar dat zegt niks. Je kan op een Grand Slam-tornooi een vijfsetter afwerken en daar maar twee uur overdoen. Vandaag hadden we dubbel zoveel tijd nodig voor een wedstrijdje van drie sets. In San Diego speelde ik twee partijen die heel vlug waren afgelopen. De aanpassing aan de ondergrond mag je ook niet onderschatten. Het verschil tussen hard court en een indoorveld is enorm.’

Het was al ruim na 22u30 toen Zizou Bergs (ATP 186) aan zijn  wedstrijd begon tegen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP 32). De Limburger deed het meer dan behoorlijk. De eerste set eindigde met een tiebreak die hij nipt verloor (5/7) na 1u26′. In set twee liep het wat minder. Hij verloor met 6-3. Jammer genoeg was de Lotto Arena toen al zo goed als leeg gelopen.

Verrassing in de namiddagwedstrijden toen het vierde reekshoofd, de Australiër Alex De Minaur (ATP 250) werd verslagen door de Amerikaan Brandon Nakashima (6-4, 6-0). In het dubbelspel gingen Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans niet geheel onverwacht onderuit tegen de Fransen Nicolas Mahut/Fabrice Martin, de tweede reekshoofden met 6-3, 6-2.

PROGRAMMA VOOR MORGEN: CENTERCOURT: 13 u. Delbonis/Vega Hernandez-Gillé/Vliegen, niet voor 14u30 Rinderknech-Lajovic, Brooksby-Van de Zandschulp, niet voor 18u30 Sinner-Musetti, Davidovich-Garin. COURT 1: Dubbelwedstrijden met niet voor 17u30 Harris/Malisse-Arneodo/Reid

Edwin MARIËN

Foto Antwerps Persbureau

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten