• 27/05/2024

Vrijwilligersbeurs Mortsel

Mortselse verenigingen en organisaties gaan op zoek naar nieuwe vrijwilligers

MORTSEL – Onze samenleving kan gewoon niet zonder vrijwilligers. Na bevraging door de stad Mortsel, bleek er veel animo te zijn om een soort vrijwilligersbeurs te organiseren. De stad Mortsel bracht daarvoor vandaag 21 verschillende verenigingen en organisaties samen in de Parkschool.

Geïnteresseerden konden zich informeren over de mogelijkheden om ergens een handje te helpen bij allerhande activiteiten in verscheidene takken, gaande van hulpverlening tot cultuur.

Kristel Van Doorslaer, mede-auteur van een boek over het Mortsels kasteel Cantecroy en er, ondleidingen organiseert: “Wij zijn op zoek naar een nieuwe secretaris en iemand die een handje wil toesteken om onze sociale media te beheren.”

ZooDo organiseert onderwijsprojecten in Burkina Faso. Nicole Declerc: “We zijn op zoek naar mensen die ideeën kunnen aanbrengen, of contacten hebben die kunnen leiden tot logistieke of financiële ondersteuning voor onze projecten.”

Zo zijn er tal van voorbeelden waar men op zoek is naar nieuwe, gemotiveerde vrijwilligers. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Mortsel vrijwilligerswerk, of via verenigingen@mortsel.be.

Steve D’Hulster, schepen bevoegd voor klimaat, openbaar groen, mobiliteit, FORT 4, communicatie en participatie: “Na de coronaepidemie bleek het moeilijk om nieuwe mensen aan te trekken in het verenigingsleven. Deze beurs is een eerste stap om de goesting in het vrijwilligerswerk op te krikken”

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten