• 19/06/2024

Mortsel viert een weekend feest met animatie van Gemeente- tot Stadsplein

MORTSEL – Mortsel feest! is terug van weggeweest. Na een noodgedwongen pauze van twee jaar, pakt Mortsel opnieuw uit met een volwaardig feestweekend van Gemeenteplein tot Stadsplein en dit  op zaterdag 25 en zondag 26 juni.

Handelaars en horeca brengen hun aanbod extra onder de aandacht. Ook de Streethappening in de Pieter Reypenslei is opnieuw van de partij.

Ilse Lacante (N-VA), schepen van lokale economie: ‘Eten, shoppen op zaterdag én zondag, snuisteren op 100% Zelfgemarkt of de boekenmarkt, genieten van straatanimatie, de oldtimershow of de kinderanimatie, … en vooral gezellig samenzijn. Dat is Mortsel feest!’

‘Ik ben erg blij dat we weer mogen. Met een gevarieerd aanbod en dus voor ieder wat wils, hopen we op een topweekend. Mortsel heeft er zin in.’

HET PROGRAMMA:

*Mortsel Sma(a)kt! – zevende editie: het Stadsplein wordt het hele weekend lang een luilekkerland voor gevorderden. Je proeft er wat Mortsel op culinair vlak te bieden heeft. Slenter langs de kramen, je neus achterna. Je vindt er lekkers voor groot én klein en dit op het Stadsplein op zaterdag van 12 tot 22 uur en op zondag van 12 tot 20 uur.

*Streethappening Pieter Reypenslei: kraampjes, springkastelen, een draaimolen en winkelplezier. Je kan er terecht op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 12 tot 17 uur.

*100% Zelfgemarkt: dat Mortsel heel wat creatief talent huisvest, is geen geheim. Op deze 100% Zelfgemarkt kan je met hen kennismaken en hun zelfgemaakte hebbedingen kopen. Het aanbod is divers. Er is ook kinderanimatie ter hoogte van Grotenhof en dit op zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur.

*Winkelen met straatanimatie: de winkels zijn zaterdag (van 10 tot 18 uur) én zondag (van 11 tot 18 uur) open. En ook hier word je extra in de watten gelegd. In heel wat winkels doe je al koopjes.

*Boekenmarkt: misschien doe je hier wel een vondst die je boekenkast opfleurt. Kom de sfeer opsnuiven van de liefde voor het tweedehandsboek in de Pieter Reypenslei op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 12 tot 17 uur.

*Oldtimershow: Retro City nodigt je uit op deze show voor oldtimerliefhebbers op het Gemeenteplein, met een divers aanbod van oldtimers in alle prijsklassen op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

*Kinderanimatie: ook de kleinsten zullen zich niet vervelen tijdens Mortsel feest! Ze kunnen kiezen uit  circusworkshop, pottendraaien (enkel zondag), krijtpaleis, reuze Legoblokken, kleiatelier (enkel zaterdag), zeepbellenblazen en kidscocktails (bij Mortsel sma(a)kt!) en dit op zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur. (EM / Afbeelding stad Mortsel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten