• 18/07/2024

Mortsel start tijdelijke tool, nieuws over 11 november in Wilrijk, Hove en Lint

MORTSEL – Cafés en restaurants moesten vanaf maandag 19 oktober opnieuw de deuren sluiten. Gisteren kwam daar onder meer een reeks detailhandels bij.

Lokaal bestuur Mortsel wil haar handelaars ondersteunen met een online initiatief waarop ze zich kunnen registreren. Voor de duidelijkheid: dit initiatief richt zich specifiek tot publiek toegankelijke zaken die verplicht de deuren moeten sluiten én daarom mogelijk overschakelen naar een systeem van take-away, afhaal of thuislevering.

Voor alle andere zaken verwijst de stad naar hun eigen promotiekanalen, zoals een website of Facebookpagina. Het aanbod krijgt stelselmatig vorm op het platform www.mortsel.be/winkelenincoronatijden.

Dit is een tijdelijke tool, die vanuit het lokaal bestuur wordt aangeboden tot de maatregelen opnieuw worden versoepeld.

Schepen voor lokale economie Ilse Lacante (N-VA): ‘Hopelijk kunnen de cafés, restaurants en winkels zo snel mogelijk opnieuw volwaardig starten. Het is heel belangrijk onze handelaars zoveel mogelijk te steunen.’

‘Ik dank onze inwoners daarvoor. Alle beetjes helpen in deze moeilijke tijden. Onze Mortselse ondernemers bewezen al in het verleden hun enorme flexibiliteit en creativiteit. We zullen samen doorgaan.’

In Wilrijk stond er op woensdag 11 november een plechtige herdenking van de oorlogsslachtoffers geprogrammeerd.

Omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft het districtsbestuur beslist om deze herdenking te annuleren.

Ook de aansluitende lezing door Pieter Serrien zal niet doorgaan. Personen die hun aanwezigheid al hadden bevestigd, worden nog persoonlijk verwittigd.

In Lint zal op 11 november er om 11 uur een kleine plechtigheid zijn aan het monument op het Oud-strijdersplein. Daar worden enkele bloemstukken neergelegd als herdenking van de gesneuvelden tijdens de Wereldoorlogen.

In Hove worden alle plechtigheden hieromtrent geschrapt. Het lokaal bestuur verschafte ook tekst en uitleg over de wijzigingen aan de afvalophaling vanaf 2021.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA): ‘Nu worden alle afvalfracties op dinsdag opgehaald. Vanaf 2021 zullen huisvuil en papier en karton op maandag en GFT en PMD op vrijdag worden opgehaald. De ophaling van papier valt ook niet meer op een ‘vast’ moment. Dat komt omdat we overschakelen van een maandelijkse naar een vier-wekelijkse ophaling en dus geen twaalf maar dertien keer papier en karton kunnen aanbieden. In het voorjaar schakelen we over naar de ‘nieuwe blauwe zak’. De sorteerregels voor de PMD-zak wijzigen en we zullen meer soorten plastic verpakkingsafval inzamelen en recycleren. We vertellen er binnenkort meer over.’

In Lint zal op 11 november om 11 uur een kleine plechtigheid zijn aan het monument op het Oudstrijdersplein. Daar worden enkele bloemstukken neergelegd als herdenking van de gesneuvelden tijdens de Wereldoorlogen. (EM / Foto District Wilrijk)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten