• 24/07/2024

Mortsel en Aartselaar zetten zalen open voor studenten

MORTSEL – Net als tijdens de examenperiode eind vorig schooljaar, kunnen studenten ook nu terecht in een stille studieruimte in hartje Mortsel en ook Aartselaar stelt CC ’t Aambeeld ter beschikking.

Zaal ’t Parkske in Mortsel zet vanaf donderdag de deuren coronaproof open voor 22 jongeren om er zich in alle rust voor te bereiden op de examens. Normaal bruist het van de sfeer in Zaal ’t Parkske in Mortsel, een locatie die vaak wordt gebruikt voor allerhande feestjes, quizzen en fuiven. De laatste maanden doet de zaal dienst als vergaderlocatie voor de gemeenteraad en gemeenteraadscommissies. Nu de blokperiode voor de deur staat, biedt de ruimte opportuniteiten om op een andere manier te worden ingezet. Vanaf donderdag wordt ze omgevormd tot een stille studieruimte.

Mortselse studenten zijn er welkom om zich in alle rust te concentreren op hun studies. Iets wat thuis misschien niet altijd even goed lukt in deze bijzondere tijden waarin we allemaal dicht op elkaar leven. Schepen bevoegd voor gelijke kansen Gitta Vanpeborgh (sp.a): ‘Thuis studeren in grote drukte en met weinig ruimte is niet vanzelfsprekend. Met dit initiatief hopen we jongeren die nood hebben aan studierust en -ruimte – en die zijn er absoluut in Mortsel – dan ook een hart onder de riem te steken tijdens deze examenperiode. Alle beetjes helpen om deze moeilijke periode te overbruggen.’

Iedere student krijgt er een eigen stoel en tafel ter beschikking. Alle andere spullen die ze nodig hebben om te studeren, brengen ze zelf mee. Er is ook een gratis wifiverbinding en uiteraard een stopcontact per tafel. Studenten kunnen er iedere werkdag terecht van 9 tot 12 en van 13 tot 17 uur. Een plekje reserveren kan op www.mortsel.be/stilte. In totaal biedt de stille studieruimte plaats aan 22 studenten per dag.

Studeren kan op donderdag 17, vrijdag 18, maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23, maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december en in januari telkens van maandag tot vrijdag; Men kan er voorlopig terecht tot vrijdag 15 januari, eventueel verlengbaar afhankelijk van de coronamaatregelen.

Studenten uit Aartselaar die thuis niet over een stille werk- en studeerplek beschikken, kunnen op weekdagen van maandag tot en met vrijdag 29 januari terecht in de grote zaal of de foyer van CC ’t Aambeeld.

Uiteraard worden de nodige veiligheidsvoorschriften in acht genomen. Zo zal er minimum anderhalve meter afstand tussen de tafels zijn, is er een aparte in- en uitgang en behoudt elke student gedurende de volledig dag dezelfde studieplek. Aan de studenten wordt gevraagd een mondmasker mee te brengen en dit te dragen van aankomst tot vertrek. Inschrijven is noodzakelijk via https://ccaartselaar.recreatex.be/Tickets/Overview. Enkel studenten die een plaats reserveerden krijgen toegang. Bezoek is niet toegelaten. Blijf thuis als je ziek bent. Verwittig het CC indien je niet kan komen via 03 877 28 75 of cultuur@aartselaar.be. De toegang tot de studeerruimte is via de hoofdingang . Zorg voor je eigen laptop en materialen…. Je kan de wifi van het CC gebruiken. Netwerk : Aartselaar CC. Je hebt geen paswoord nodig.(EM / Foto Gemeente Aartselaar)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten