• 18/07/2024

Mortsel:: elektriciteitskasten met erfgoedsticker – Boechout: sportfeestweek

MORTSEL – Vanaf nu kunnen Mortselaars hun dagelijkse kilometers frisse lucht combineren met het vergaren van achtergrondinformatie over de buurt waar ze doorwandelen. In Mortsel werden namelijk 24 elektriciteitskasten bekleed met een erfgoedsticker. Die sticker geeft je niet alleen een beeld van hoe het vroeger was, maar tegelijk ook wat historische informatie.

Iedere sticker heeft ook een QR-code. Wie die scant, komt nog meer te weten over die bepaalde geheugenplaats. Zo zal, wie op het Stadsplein op tram of bus wacht, meer te weten komen over het eerste station in Mortsel, dat op 3 mei 1836 werd ingewijd (zie foto) en een kleine 100 jaar later werd ingegraven.

Je vindt de bestickerde kasten verspreid over heel Mortsel, met heel diverse weetjes over het Mortsels erfgoed, van Hoeve Dieseghem tot Lieven Gevaert.

Schepen voor lokale economie Ilse Lacante (N-VA): ‘De geschiedenis van Mortsel brengen we op deze visuele manier dichter bij jong en oud. Het is immers  boeiend om via het verleden te kijken naar het heden en de toekomst.’

De gemeente Boechout en de sportraad organiseren van maandag 22 tot vrijdag 26 februari 2021 de digitale Feestweek van de Sport. Daarvoor zoeken ze sportieve nieuwkomers, creatieve sportclubs, sportieve ondernemingen en fenomenale sporters. De uiteindelijke winnaars worden bekroond tot sportlaureaat 2020 en winnen een prijs ter waarde van 125 euro. Ook de sportkampioenen krijgen een cadeau.

Heb je in 2020 niet stilgezeten? Kreeg je de loopmicrobe te pakken? Heb je webinars gevolgd om in je woonkamer turnoefeningen te doen? Heb je met je bedrijf iets sportiefs georganiseerd om het teamgevoel te vergroten? Of heeft het woonzorgcentrum je (groot)ouders op een leuke manier laten bewegen? Dan beloont de gemeente Boechout dat graag met een mooie geldprijs.

Schepen van Sport Rudi Goyvaerts (PRO Boechout & Vremde): ‘Iedereen die op een bepaalde manier is bezig geweest met sport en bewegen maakt kans. Al moet je jezelf of iemand anders wel nomineren natuurlijk. Dat kan heel gemakkelijk via onze website. Het kan gaan over je buurvrouw die is beginnen wandelen, een sportclub die virtuele trainingen organiseerde, een school, bedrijf, vereniging of woonzorgcentrum die ervoor heeft gezorgd dat je bleef bewegen of iemand die een opvallende sportprestatie heeft behaald.’

Ben jij of ken jij zo iemand? Geef het dan voor vrijdag 8 januari 2021 door via www.boechout.be/feestvandesport. ‘We hopen op zoveel mogelijk nominaties. De gemeente verzamelt alle nominaties en daarna kunnen de inwoners stemmen op hun favoriet. De vier winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Feestweek van de Sport van 22 tot 26 februari en winnen elk een prijs ter waarde van 125 euro. Daarnaast zoekt de gemeente naar de Boechoutse sportkampioenen van 2020. Ook zij kunnen zich opgeven via www.boechout.be/feestvandesport. Elke sportkampioen ontvangt een leuk cadeautje. (EM, foto stad Mortsel)

°

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten