• 17/07/2024

Mortsel-Dorp-Concerten hernemen met Ishtar op zaterdag 12 september

 Mortsel-Dorp-Concerten hernemen met Ishtar op zaterdag 12 september

Mortsel-Dorp-Concerten hernemen met Ishtar op zaterdag 12 september

MORTSEL – Op zaterdag 12 september hernemen de Mortsel-Dorp Concerten: uitstel was dus geen afstel. De groep Ishtar komt dan toch  een avondje ‘Mortselen.’ Het vrolijke bandje dat in 2008 met ‘O Julissi’ ons land vertegenwoordigde op het Eurosongfestival in Belgrado is intussen uitgegroeid tot veel meer dan dat. 

Deze vriendengroep werd opgericht in 2001 en is genoemd naar de Babylonische godin van de liefde, de seksualiteit, de oorlog, de wedergeboorte en de levensenergie. De vriendschap en de gedeelde passie voor muziek en melodieën uit verschillende culturen, met de liefde als hoofdthema, leidde de groep naar een avondvullend programma met liefdesliederen uit de schatkamers van de Europese volksmuziek. De prachtige vocale en instrumentale bewerkingen hebben de intensiteit en schoonheid van deze muzikale pareltjes nog versterkt.

Soms sereen en ontroerend, een andere keer feestelijk en vreugdevol, passionele ballades, bruiloftsdansen, ontroerende klaagzangen, poëtische odes, schalkse spotdichten … dat alles mag je we verwachten van deze traditionele volksmuziek uit vele Europese landen. Ze doorkruisen Europa van Oost naar West, met een doorvoelde interpretatie en een hoogstaande muzikale uitvoering van liefdevolle songs.

Kortom, Ishtar brengt muziek om van te genieten, heerlijk gezongen in de oorspronkelijke taal. Het concert vindt op plaats op zaterdag 12 september om 20 uur. Deuren openen om 19u30.

Het wordt gehouden in de Sint-Benedictuskerk aan de Dorpsstraat in Mortsel. Kaarten in voorverkoop kosten elf euro, te betalen via BE36 7380 3925 2181 van de Mortsel-Dorp Concerten. De kaarten liggen op naam klaar aan de ingang.

Voor kaarten aan de kassa betaal je dertien euro, dit onder voorbehoud van beschikbaarheid. De kerk is makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers voor wie men, mits een seintje vooraf, samen met hun begeleider een plaats voorbehoudt.

Uiteraard wordt rekening gehouden met de geldende veiligheidsvoorschriften die van kracht zijn: mondmasker verplicht, hand-gel beschikbaar, afstand van anderhalve meter tussen de bubbels, beperkt aantal toeschouwers en ook geen hapje en drankje na het optreden.

Registratie van alle toeschouwers is verplicht: graag telefoon of GSM nummer en mailadres vermelden bij  de betaling. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor eventuele contact tracing.

Wegens de beperking van het aantal toeschouwers telt de betalingsdatum als criterium. Uiteraard krijgen diegenen die eventueel niet binnen mogen hun geld terug. Meer info via denise.buntincx@telenet.be.

De Crea –Bevertjes is een nieuwe werkgroep die toegankelijk is voor iedereen: zowel validen als mensen met een beperking tot kansarmen. Zij willen elke maandag- en woensdagnamiddag samen komen en creatief leren.

Ze zijn echter nog op zoek naar een zaal in Mortsel, waar ze terecht kunnen op het gelijkvloers of anders een locatie met lift. Bedoeling is om telkens met een twintigtal mensen van elkaar te leren, elkaar te inspireren of iets nieuws uitproberen samen met anderen. Meer info bij lydia.saelens@gmail.com  of els .vanpeer@telenet.be (Antwerps Persbureau – afbeelding pexels pixabay)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten