• 29/02/2024

Mortsel bindt de strijd aan tegen kauwgom, Hove helpt Lint uit de nood

MORTSEL –   Eénmaal per kwartaal komt de werktank lokale economie Mortsel (LEM) samen. Deze werktank vertegenwoordigt de lokale economie in Mortsel. Samen met het lokaal bestuur denken ze na over acties ten voordele van de lokale economie. De vele kauwgomvlekken op de Statielei waren een doorn in het oog. Het idee om de winkelas een keertje zo goed als mogelijk kauwgomvrij te maken was geboren.

Dit idee werd door de medewerkers van stadswerken enthousiast omgezet in de praktijk. Verspreid over een maand ging een tweekoppig team de voet- en fietspaden te lijf.

Iemand om het werk zelf uit te voeren en een collega om ervoor te zorgen dat fietsers en voetgangers veilig konden passeren. En dat steeds in de voormiddag, een relatief rustiger moment dan de namiddag. Zo werden klanten van de winkels en voorbijgangers zo min mogelijk gestoord.

Het resultaat mag er zijn. Waarnemend burgemeester Steve D’Hulster (Vooruit): ‘Het verschil met het uitzicht van de voet- en fietspaden ervoor is echt groot. We hopen natuurlijk dat dit zo lang mogelijk proper blijft en vragen aan iedereen om hun kauwgom voortaan in de vuilbak te deponeren. Het duurt namelijk minstens twintig jaar vooraleer een kauwgom vergaat.’

Ilse Lacante (N-VA), schepen voor lokale economie: ‘Het is altijd fijn wanneer er een goede samenwerking is tussen onze ondernemers en lokaal bestuur Mortsel. Creatief en constructief meedenken over hoe we, soms met kleine ingrepen, het handelscentrum kunnen verbeteren, dat gebeurt onder meer in deze werktank lokale economie.’

Fleur van Rand Store op de Statielei: ‘Ze zeggen wel eens: ‘Een grote stad betekent grote eenzaamheid.’. Mortsel hoort daar voor mij niet bij. Ik ben een gelukkige ondernemer in Mortsel, er is een goede samenwerking waardoor er snel geschakeld kan worden. De stad en de werktank kijken naar leuke acties en eventuele opmerkingen om onze mooie stad aangenaam, proper, gezellig en uitnodigend te maken.’

In het voorjaar zou er op het Oudstrijdersplein in Lint een ondergrondse container voor huisvuil geplaatst worden. Ideaal om bij warm weer, om bij vertrek op vakantie je afval op een tijdstip van je keuze achter te laten. Jammer genoeg kan de leverancier de container niet in Lint komen installeren omdat een essentieel onderdeel op zich laat wachten.

Daarom werd naar een oplossing voor deze zomer gezocht en gevonden, met dank aan het lokale bestuur Hove. Lintenaren kunnen gebruik maken van de ondergrondse container in Hove.

Dus als je tussen de reguliere afvalophalingen aan huis (tweewekelijks), toch van je  huisvuil af wil, ga  naar de buurgemeente. De container staat op de Lintsesteenweg, ter hoogte van de parking aan de voetbalvelden.

Hoe gebruik je een ondergrondse container? Je meldt u aan met je e-ID. Per inworp betaal je een vast bedrag van twee euro. Dit bedrag gaat meteen af van je voorschot voor de afvalinzameling.  Je kan maximum 60 liter in de container stoppen.  Als je klaar bent, sluit je  het luik en de volgende afvalaanbieder kan aan de slag. (EM / Foto Gemeente Mortsel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten