• 14/04/2024

Morgen zondag tweede dag van Fly-In bij Modelvliegclub MASH uit Wiekevorst

WIEKEVORST – Modelvliegclub MASH uit Wiekevorst houdt dit weekend zijn jaarlijkse Fly-In. Ook morgen zal het mooiste en het meest spectaculaire op het gebied van radiobestuurde modelluchtvaart in Wiekevorst te zien zijn.

Er is een doorlopend programma. De vrije vluchten gaan vanaf 10 uur van start. Dit betekent dat de aanwezige piloten om beurt hun toestellen voorvliegen, een commentator zorgt voor de nodige achtergrondinformatie. Alle facetten komen aan bod: kunstvlucht, zweefvliegen, helikopter, tweedekker, driedekker,… twee motor, drie motor,… kortom, voor elk wat wils.

Om de kleintjes te plezieren zijn er snoepdroppings voorzien om 14 en 16 uur. Meerdere modellen worden met snoep geladen, vliegen een korte vlucht en nadien wordt de snoep op het vliegveld gedropt.

Een leuk extraatje is de mogelijkheid voor het publiek om de modellen van dichtbij te ontdekken. Hiervoor wordt de toegang tot de pits opengesteld tussen 12 uur en 12.30 uur. Dit is een eenmalige gelegenheid voor elke bezoeker om vanaf de eerste rij alles te kunnen bewonderen en de bouwers/piloten van deze kunstwerken te ontmoeten.

De toegang is gratis. Er is ruime parkeergelegenheid in de buurt van het terrein. Ook bij minder goed weer gaat het evenement gegarandeerd door.

Model Aero Club Heist is gebaseerd in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). Het vliegterrein is gelegen langs de Wiekevorstse Goorweg 42, waar men beschikt over een unieke graspiste van 150 meter lang en 50 meter breed. Dankzij de ruime lengte en ook het feit dat deze piste zeer goed aanvliegbaar is, kunnen ook zeer grote modelvliegtuigen perfect worden voorgevlogen tijdens de Fly-In. Onze fotograaf ging vandaag al een kijkje nemen.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten